Crypto decrypted: wat zeggen de experts over de invloed van crypto op banken?

In ons vorige artikel in de serie ‘crypto decrypted,’ spraken we over wat crypto inhoudt en wat het mogelijk betekent voor de bank en diens klanten. Wat zeggen de experts over de invloed van crypto op banken?

Chris Skinner, auteur van ‘Value Web,’ legt uit: ‘Mensen die 10 jaar geleden niet in de gelegenheid waren om op de beurs te handelen kunnen dat nu wel. Dit kan van positieve invloed zijn op hun financiële situatie.’ Daarnaast geeft het mensen die in eerste instantie niet door de bank in behandeling zijn genomen een nieuwe financiering mogelijkheid.

Crypto kan deuren openen. Maar waar een deur opent, gaat er soms ook een dicht. Als banken als tussenpersoon worden overgeslagen, en bezoekersaantallen flink terugvallen, zijn ze wellicht in de toekomst niet meer nodig. Niet voor financieringen en ook niet voor transacties van verschillende valuta.

Hoe banken reageren op crypto

Per land verschilt het hoe banken reageren op crypto. Sommigen zijn compleet tegen, waar anderen het zien als een kans.

China en Vietnam hebben crypto al in de ban gedaan. Het alsnog gebruiken daarvan kan resulteren in een boete van 150 tot 200 miljoen VND. In Australië hanteren ze een andere aanpak, Tony Richards, hoofd transacties van de Reserve Bank of Australia suggereert dat in plaats van crypto te reguleren, de industrie die het support juist moet worden aangepakt. Daarnaast wijst hij erop dat crypto en blockchain een wereld aan kansen bieden voor de bancaire wereld. In Nederland weigeren de grote banken crypto ondernemers wegens het risico dat eraan vast zit. Crypto ondernemers kunnen alleen bij Bunq terecht, als virtuele bank.

Banken omarmen blockchain

Er wordt met Argusogen naar crypto gekeken. Maar ondertussen werken teams van grote financiële instellingen en fintech bedrijven samen met blockchain startups om de mogelijkheden van blockchain te onderzoeken. Van een eerste betaalapp tot het verstrekken van hypotheken en bijzonder beheer, alle afdelingen worden onder de loep genomen.

Lean start-ups

De teams die hierin samenwerken zijn vaak gemixt om zoveel mogelijk visies uit verschillende afdelingen samen te brengen. De samenwerking kan gezien worden als een lean start-up, waar teams continue wisselen en met korte projecten gericht en snel resultaat boeken. Het werken aan iets wat voor iedereen nieuw is, is spannend en dynamisch tegelijk.

Heb jij ervaring in de financiële wereld en wil jij meedoen met de pioniers van nu? Huxley kan je helpen de stap te maken die goed bij jou past. Neem een kijkje bij onze huidige functies of neem contact met ons op. We kijken er naar uit van je te horen!

5 Tips om open source te gebruiken

10 okt 2019

Open source kan vele malen goedkoper zijn omdat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden. Het is daarnaast efficiënter en biedt veel developers een flexibele aanpak, omdat de keuzes uitgebreid zijn. Sommige bedrijven zijn echter terughoudend met het gebruiken door de risico’s die het met zich mee brengt.

Tags: TECHNOLOGY IT

Zo maak je je werkdag efficiënt

21 aug 2019

Help! Je hebt 100 dingen op je to-do-list en oneindig veel meetings deze week op de planning. Hoe ga je dat allemaal redden zonder de hele tijd achter de feiten aan te lopen? Wij geven je een aantal tips om je werkdag zo efficiënt mogelijk in te delen.

Wat is geo-engineering en gaat het ons klimaat redden?

11 sep 2019

De term geo-engineering zien we steeds vaker opduiken in de media. Wat is geo-engineering eigenlijk? Kan geo-engineering het klimaat redden en wat zijn de risico’s? Je leest het in ons nieuwe artikel.

Zo belangrijk is een goede ergonomische werkomgeving

16 okt 2019

Er wordt veel aandacht besteedt aan het reduceren van stress, het bewaken van een gezonde werk-prive balans, maar als het gaat om een gezonde werkomgeving is ergonomie een vaak ondergeschoven kindje. Wat is ergonomie en waarom is een goede ergonomische werkomgeving zo belangrijk? Je leest het in dit artikel.