6 front end developer interview vragen en antwoorden

Ben je benaderd voor een interview? Of door naar de volgende ronde? Dat is goed nieuws! Om de front end baan te krijgen die je hart begeert moet je je goed voorbereiden, zelfs als je jaren front end ervaring hebt. Huxley presenteert 6 front end developer interview vragen die je kan verwachten, en de antwoorden die je kan geven.

6 front end developer interview vragen en antwoorden

1. Wat zijn je huidige front end projecten?
Met deze vraag kan je niet de mist in gaan, en het is een soort opwarmer voor het vervolg van het gesprek. Vertel over de projecten waar je aan werkt, misschien bouw je aan een nieuw stuk code, of manage je een team? Hieruit kan een recruiter opmaken wat je front end ervaring op het moment is en of daar nog extra’s bij komen kijken zoals project management, leiderschapskwaliteiten of analyses.

2. Welke front end development tools gebruik je?
Je spreekt uit ervaring, dit is bijvoorbeeld JavaScript, ECMAscript, JSON, AJAX, Angular, React, Vue, Typescript. Belangrijk is ook de versie waarmee je gewerkt hebt, zoals ES8 en Angular 6.

3. Waarom juist deze tool?
Onderbouw waarom je met bepaalde front end development tools werkt. Als je met Angular werkt kan je bijvoorbeeld antwoorden dat je snapt hoe de code in elkaar zit en je kunt deze ook zelf bouwen waardoor je het als asset kan gebruiken in je werk. Vertel ook waarom je met Angular en niet met een andere tool werkt. 

4. Daarnaast is er steeds meer vraag naar React, waardoor er ook hierover een vraag kan komen, als je hier al mee werkt.
Leg uit waarom je het bent gaan leren. Dit kan om technische redenen zijn, maar ook omdat de markt er naar is. Dit geeft aan dat je flexibel bent en inspeelt op wat de markt vraagt. Technische redenen kunnen best persoonlijk zijn, het kan afhangen van hoe het communiceert met de applicatie die je gebruikt, of dat je het fijn vind werken. Laat bijvoorbeeld zien dat je begrijpt en kan uitleggen wanneer een framework of library beter past bij de functionaliteiten en toepassingen van een product.

5. Wat is je ambitie?
Iedereen heeft zijn eigen ambities en dromen die hij / zij na wilt jagen. Als dit soort vragen in je front end developer interview worden gesteld, durf je ambities dan uit te spreken. De ontwikkelingen gaan zo snel dat banen van morgen misschien nog niet bestaan, dus in theorie is alles mogelijk.

6. Zie jij jezelf in de toekomst meer als een front end architect of een manager?
Als iemand zich als manager ziet dan is hij waarschijnlijk sterker in z’n soft skills. Als iemand zichzelf als architect ziet dan heb je wellicht potentie om technisch heel sterk te worden. Wees je er van bewust dat je goed bij jezelf blijft, sommige mensen roepen wel dat ze architect willen worden omdat ze technisch denken dat dat beter is, maar als dat niet bij je persoon past dan ga je er vaak ook niet in excelleren.

Top tip!
Je hoeft niet per se een front end interview te hebben om na te denken over je toekomst. De antwoorden op bovenstaande vragen kunnen jou ook helpen om intern te groeien of eens te reflecteren over wat je precies uit je carrière wilt halen.

Neem tijd voor reflectie. Vraag je vrienden, familie en of collega’s eens om jou in 3 woorden te omschrijven. En leg dit lijstje naast een eigen lijstje. Hieruit kan ook een hoop duidelijk worden, dacht je dat je een manager bent en zien mensen je toch meer als architect bijvoorbeeld? Dan weet je vanaf nu waar je je beter op kan focussen.

Huxley helpt jou je front end developer interview voor te bereiden

Hoewel we jou natuurlijk zelf ook interviewen, zullen we er alles aan doen zodat je goed beslagen ten ijs komt voor een interview bij een toekomstige werkgever. Bovenstaand is een selectie uit de vragen die je op je front end developer interview kan krijgen, om je een indicatie te geven van wat je kan verwachten. Een goede voorbereiding is ten slotte het halve werk. Naast een goede begeleiding en after care kunnen we je ook helpen met je salarisonderhandeling. Wil je meer weten over onze service? Neem dan contact met ons op.

Zoek vacatures

Zo maak je je werkdag efficiënt

21 aug 2019

Help! Je hebt 100 dingen op je to-do-list en oneindig veel meetings deze week op de planning. Hoe ga je dat allemaal redden zonder de hele tijd achter de feiten aan te lopen? Wij geven je een aantal tips om je werkdag zo efficiënt mogelijk in te delen.

Hoe fintech de wereld op een positieve manier beïnvloedt

22 aug 2019

Fintech beïnvloedt de wereld op verschillende manieren. Het is niet langer een ver van ons bed show. Fintech is de norm. Iedereen gebruikt finance tech solutions, zij het bewust of onbewust. Een tikkie sturen? Fintech. Apple pay? Fintech. Achteraf betalen? Fintech. Fintech oplossingen maken finance simpeler, makkelijker, transparanter. Maar niet alleen voor ons, ook in derde wereld landen. Hier lees je hoe fintech de wereld op een positieve manier beïnvloedt. En dat kan zelfs zonder smartphone.

COVID-19 Update

23 mrt 2020

Onze missie - de juiste mensen samenbrengen om te bouwen aan de toekomst – is nooit belangrijker geweest dan vandaag de dag.

5 redenen om in fintech te werken

01 okt 2019

Fintech slaat de brug tussen technologie en finance. Fintech gebruikt big data, automation, blockchain en AI om de beste klant ervaring neer te zetten. Fintech zorgt voor transparante diensverlening, nieuwe startups en veranderende multinationals. Voor nieuwe banen. Kortom, fintech is hot. Dat bovenste was misschien al wel duidelijk. Maar waarom zou je in fintech willen werken? We geven je 5 redenen.