7 tekenen dat het tijd is om te denken aan een nieuwe baan

Wel of niet van baan veranderen is altijd een lastige beslissing. Maar als je een hoog opgeleide professional bent die op zoek is naar een nieuwe functie, dan zijn er heel wat mogelijkheden. We zetten een aantal van de belangrijkste tekenen op een rijtje die erop kunnen wijzen dat het tijd is dat je serieus nadenkt over je opties. Huxley is er om je te helpen.

1. Je werk-privé leven is uit balans

Je werkt natuurlijk om te leven, je leeft niet om te werken. Het kan gebeuren dat je een keer moet overwerken, maar als dit status-quo wordt dan is het tijd om na te gaan denken over je werk. Bij Huxley hebben we een groot aantal banen beschikbaar waar o.a flexibele werktijden worden gehanteerd. We zoeken voor jou een baan die het beste pakket voor je heeft.

2. Je voelt je onderbetaald

Als je het gevoel hebt dat je niet eerlijk beloond wordt, dan is het tijd om om je heen te gaan kijken. Huxley beschikt over een groot netwerk waarin we je toegang kunnen geven aan verschillende functies met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

3. Er is geen ruimte voor doorgroeimogelijkheden

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen hun baan opzeggen is een gebrek aan doorgroeimogelijkheden. Te lang in een baan blijven zonder door te groeien is niet alleen demotiverend, het kan er ook toe leiden dat de toekomstige werkgevers denken dat je je niet verder kan ontwikkelen. Zie je anderen om je heen promotie maken? Of, boekt je team geen voortgang? Als er alarmbellen rinkelen, is het waarschijnlijk tijd om elders te gaan werken.

4. Het woon-werk reizen breekt je op

Als je reis naar werk elke dag een logistieke nachtmerrie is, dan kan het een goede reden zijn om een baan dichter bij huis te zoeken. Woon-werkverkeer heeft veel invloed op je vrije tijd. Onderzoek wijst zelfs uit dat een te lange afstand naar je werk kan leiden tot mentale en stress gerelateerde problemen. Het is natuurlijk niet ideaal om je dag op een stressvolle manier te beginnen. Als dit zo is, waarom zou je dan niet andere opties overwegen?

5. Je past niet bij het bedrijf

Sommige mensen gaan naar hun werk, doen hun werk en gaan naar huis. En dat is prima. Maar heb je ooit gedacht dat je je meer betrokken wilde voelen bij je team? Of jezelf wil herkennen in de waarden van je organisatie? Dan past de bedrijfscultuur van je werkgever misschien niet helemaal bij je. Bij Huxley proberen onze consultants je zo goed mogelijk te leren kennen. Zo kunnen we je niet alleen matchen met de juiste functie, maar ook met een bedrijf en team waar je blij van wordt.

6. Je staat stil in je ontwikkeling

Voor ambitieuze professionals is persoonlijke groei en ontwikkeling erg belangrijk. Als je het gevoel hebt dat je alles hebt geleerd wat je in je functie kan leren, dan is het waarschijnlijk tijd om verder te gaan. Je baan moet je uitdagen, motiveren en je de mogelijkheid bieden om voortdurend nieuwe vaardigheden te leren. Huxley’s netwerk biedt tal van mogelijkheden bij bedrijven van alle groottes. Onze opdrachtgevers bieden diverse ontwikkelingsprogramma’s zodat je voortdurend kan leren en zo meer voldoening uit je werk haalt.

7. Onderbuikgevoel

De juiste timing bestaat niet echt. Net zoals er geen perfecte timing is, is er geen goede of verkeerde reden om je baan op te zeggen. Jij kent jezelf beter dan wie dan ook. Als je klaar bent voor je volgende stap, dan zijn wij er om je te helpen.

Wat de reden dat je om je heen aan het kijken bent ook is, Huxley’s consultants geven je graag persoonlijk advies. We werken nauw samen met alle professionals die we plaatsen. Doordat we je goed leren kennen kunnen we een baan vinden waaruit je de voldoening haalt die je verdient.

Stap uit je comfortzone en neem vandaag nog contact op om samen met ons aan je toekomst te werken!

Open Banking: het gebruik van API’s in de financiële dienstverlening

15 jul 2019

De opkomst van Open Banking speelt een belangrijke rol bij de digital transformaties bij banken en andere financiële instellingen. Wat zijn API’s eigenlijk en op wat voor een manier worden ze ingezet bij digitale transformaties?

COVID-19 Update

23 mrt 2020

Onze missie - de juiste mensen samenbrengen om te bouwen aan de toekomst – is nooit belangrijker geweest dan vandaag de dag.

Wat is geo-engineering en gaat het ons klimaat redden?

11 sep 2019

De term geo-engineering zien we steeds vaker opduiken in de media. Wat is geo-engineering eigenlijk? Kan geo-engineering het klimaat redden en wat zijn de risico’s? Je leest het in ons nieuwe artikel.

Zo belangrijk is een goede ergonomische werkomgeving

16 okt 2019

Er wordt veel aandacht besteedt aan het reduceren van stress, het bewaken van een gezonde werk-prive balans, maar als het gaat om een gezonde werkomgeving is ergonomie een vaak ondergeschoven kindje. Wat is ergonomie en waarom is een goede ergonomische werkomgeving zo belangrijk? Je leest het in dit artikel.