Must-have kennis en kunde om je te verzekeren van een nieuwe .NET opdracht

Als freelance developer kan het best een uitdaging zijn om je volgende .NET opdracht te vinden. Je hebt meerdere dingen waar je rekening mee moet houden; je persoonlijke relaties, je huidige project en de afronding daarvan, en je moet op de hoogte blijven van IT innovaties. Als .NET freelancer weet je dat het vinden van een lukrake opdracht makkelijk is, de uitdaging zit in het krijgen van een opdracht die jou verder brengt in je carrière, en de mogelijkheden die daarbij komen kijken.

Om aan de lopende band goede .NET opdrachten te krijgen is het belangrijk om je focus te bepalen. Daarvoor wil je natuurlijk weten waar op dit moment de meeste vraag naar is, en hoe dit de toekomst beïnvloedt. We spraken met een aantal van onze .NET consultants en opdrachtgevers om hierachter te komen. Hierbij presenteren we de must-have kennis en kunde om je te verzekeren van een nieuwe .NET opdracht.

Kennis

C#
Voor de toekomst is het essentieel dat je C# kunt lezen en dat je er ook mee kunt schrijven. Projecten worden steeds groter, en C# helpt je om bugs snel te identificeren en te elimineren.

.NET Core
.NET  Core is het open-source code stuk dat iedere .NET developer goed moet beheersen. .NET Core verovert de .NET wereld binnen no-time, het communiceert lekker met andere platforms en je kunt het ook op Mac’s gebruiken. Daarnaast wordt .NET Core door Asp.NET en .NET Native gebruikt en zijn er al een flink aantal grote bedrijven waaronder Siemens en UPS die ermee werken.

Ben je op zoek naar een nieuwe .NET opdracht? Kijk dan bij onze functies!

Kunde

Het is geen geheim dat je codes moet kunnen dromen, maar atechnische kunde wordt daarnaast steeds vaker door opdrachtgevers gevraagd. De volgende kunde laat jou opvallen tussen andere .NET developers:

Uitstekende communicatie vaardigheden
Als .NET freelancer spendeer je veel tijd aan netwerken en samenwerken met klanten, meer dan de gemiddelde developer in loondienst. Uitstekende communicatievaardigheden vormen daarom de sleutel tot jouw succes. Om de behoefte van je klant te bepalen zit je voor, tijdens en na je opdracht met hen om de tafel. Wist je dat hun klantreis al is begonnen voordat ze met jou in contact kwamen? We illustreren dit aan de hand van Kotler’s aankoop proces:

  1. Identificatie van de behoefte aan een freelance .NET developer

  2. Verzamelen van informatie over freelance .NET developers

  3. Evaluatie van verschillende developer alternatieven

  4. Keuze voor een freelance .NET developer

  5. Evaluatie van keuze oftewel tevredenheid met verloop van project

1. Identificatie van de behoefte aan een freelance .NET developer
De identificatie van de behoefte aan een freelance .NET developer is waar het aankoopproces start. Je opdrachtgever kan een .NET developer kwijt zijn geraakt, het team kan uitbereiding nodig hebben of er is een probleem dat moet worden opgelost. Een freelance .NET developer is de oplossing voor hun probleem, en daar kom jij in het spel.

2. Verzamelen van informatie over freelance .NET developers
Uitstekende communicatie kan in verschillende vormen worden gegoten, wat inhoud dat je jezelf goed moet positioneren op het internet, en dat je contactgegevens snel vindbaar moeten zijn. Naast online kun je ook je informatie verspreiden op netwerk events. Wist je dat Huxley ook verschillende evenementen organiseert? Van IT conferenties in Brussel tot GDPR ronde tafels in London. Om op de hoogte te blijven van onze events, kan je ons het beste volgen op LinkedIn. Overige sites als meetup.com en Eventil geven je een direct overzicht van events die binnenkort plaatsvinden.

3. Evaluatie van verschillende developer alternatieven
Dit is wanneer je potentiele klant zijn of haar mogelijkheden evalueert. Waar van toepassing worden interviews en toetsen afgenomen. Voor en nadelen worden afgewogen, waaronder ook jouw kennis en kunde. Als je bovenstaande kennis, C# en .NET Core goed in de vingers hebt dan maak je een goede kans!

4. Keuze voor een freelance .NET developer
De opdrachtgever maakt een keuze en doet een aanbieding. Soms moet je je tarief iets verder onderhandelen, wat niet altijd even makkelijk is. Lees onze tips in onderstaand artikel:

Nieuwe .NET baan? 3 tips voor je salarisonderhandeling

5. Evaluatie van keuze oftewel tevredenheid met verloop van project
De tevredenheid van je klant hangt af van het succes van je opdracht. Je succes hangt af van de overige kunde die je meebrengt, wat ons leidt naar project management.

Project Management kunde
Project management kunde is een belangrijke kunde voor succes als freelancer; het inschatten van workload, het communiceren van en akkoord gaan met deadlines, met verschillende teams samenwerken en het kortsluiten van projecten zodat je nooit zonder komt te zitten vraagt best wat inspanning. De beste .NET freelancers zijn vaak ook sterke project managers door hun vakbekwaamheid op het gebied van tijdsindeling, samenwerken met verschillende stakeholders en (indien van toepassing) het aansturen van teams.

Sector kunde
Terwijl .NET development op meerdere vlakken toepasbaar is kan jouw sector ervaring het verschil maken in het besluit van een mogelijke opdrachtgever om je in te huren. Sommige industrieën hanteren dezelfde processen, waardoor deze kunde goed van pas komt. De financiële en bancaire wereld is een voorbeeld waar sector ervaring als heel waardevol wordt beschouwd. Aan de andere kant kan ervaring in meerdere industrieën je helpen om de beste ingrediënten toe te passen, wat weer handig kan zijn als je in een veranderingsproces zit.

Hoe Huxley je kan helpen aan je volgende .NET opdracht

Er is veel aanbod op het gebied van .NET opdrachten, dus een volgende opdracht vinden is niet zo lastig. Huxley heeft een wereldwijd netwerk van .NET opdrachtgevers, en onze relaties zijn zo hecht dat we vaak al weten welke opdracht er op de markt komt voordat deze gepubliceerd is. Ons doel is om jouw carrière dat beetje extra te geven. We brengen samen met jou je expertise in kaart en kijken naar het verhaal achter je cv. Met onze persoonlijke aanpak en netwerk expertise kunnen we je aan een .NET opdracht helpen die daadwerkelijk waarde toevoegt aan je carrière. Als je meer wilt weten, neem dan vandaag nog contact met ons op. Ben je benieuwd bent naar onze nieuwste opdrachten, neem dan meteen een kijkje. We helpen je graag!

Zoek vacatures

Zo belangrijk is een goede ergonomische werkomgeving

16 okt 2019

Er wordt veel aandacht besteedt aan het reduceren van stress, het bewaken van een gezonde werk-prive balans, maar als het gaat om een gezonde werkomgeving is ergonomie een vaak ondergeschoven kindje. Wat is ergonomie en waarom is een goede ergonomische werkomgeving zo belangrijk? Je leest het in dit artikel.

Millennials en CEO’s, een gouden team

22 okt 2019

Zou je een millennial of generatie z-er naast een CEO zetten? Misschien is het wel een gouden team. Als expert op het gebied van arbeidsbemiddeling geeft Huxley inzicht in de wereld van leiderschap en generatie verschillen en brengt perspectief om de kloof te dichten.

Wat zegt een vacature echt?

20 nov 2019

Er zijn er ontelbaar vacatures, maar soms is het niet helemaal duidelijk wat een vacature echt zegt. Wil jouw toekomstige werkgever het schaap met de vijf poten? Of wat kan je tussen de lijntjes door lezen?

Beste open source websites

08 jul 2019

Huxley zet de beste open source websites voor je in een handig overzicht. Dat is niet alleen handig voor developers, maar ook voor professionals die met grote hoeveelheden data moeten werken. Open source is op vele vlakken toepasbaar en wordt door steeds meer bedrijven omarmt.

Tags: IT TECHNOLOGY