.NET developer boeken die je op je stapel moet hebben

Je weet natuurlijk dat technologie niet stil staat, en ondanks dat Microsofts’ .NET framework de beste carrière mogelijkheden biedt is het belangrijk om te zorgen dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Daarbij kan een spiekbriefje van tijd tot tijd goed van pas komen. Huxley deed onderzoek naar de talen en tools met de meeste potentie op het moment van schrijven, en stelde aan de hand daarvan een lijst samen met de .NET developer boeken die je helpen je kennis op pijl te houden.

1. Basis Asp.NET Core

In het artikel, ‘Kennis en kunde om je volgende project te garanderen,’ lees je alles over hoe breed inzetbaar .NET Core is. Het wordt al gebruikt in Asp .NET Core, en daarom adviseren we elke .NET developer om tenminste de basis goed te beheersen.

Onze aanrader: ‘Pro ASP. NET Core MVC’
Auteur: Freeman, Adam
Relevant voor: .NET developers met basis kennis van C# en Asp .NET
Waarom: Door Pro ASP .NET Core MVC te lezen krijg je een volledig beeld van de IT architectuur en hoe je dit op Cloud en mobiele applicaties kan toepassen. Asp.NET Core MVC is een compleet nieuwe basis in Microsofts framework en laat web forms daar volledig buiten. De voordelen van ASP .NET Core zijn eindeloos, zo voorzien ze je van een meer agile manier om bugs te spotten, om nieuwe of bestaande projecten op te zetten en uit te bereiden en om op een solide, samenhangende manier te implementeren.

 2. Microsoft Azure

Je kunt niet meer om cloud computing heen, en om hiermee te kunnen werken is Microsoft Azure de taal die je moet beheersen. Als je je data al op je interne server opsloeg, dan kan je je risico’s verminderen door met Azure je data door externe virtuele servers leiden. Er zijn uiteraard meerdere boeken van Microsoft zelf om Azure te leren, maar speciaal voor jou hebben we het boek geselecteerd waarmee je Azure kan leren op een wel heel snelle en efficiënte manier:

Onze aanrader: ‘Learn Azure in a month of lunches’
Auteur: Manning
Relevant voor: .NET developers die de basis van Azure willen leren
Waarom: Ja, je hebt het goed gelezen, je kunt Azure leren terwijl je op pauze bent! Dit is de oplossing voor je werk-privé balans, omdat je op deze manier niet na werk hoeft te studeren. Het boek is helder geschreven en presenteert Azure in 21 hapklare brokken die direct implementeerbaar zijn. Perfect om te lezen tijdens je lunch!

Voordat we verder gaan.. ben je al klaar met lunchen? En kan je niet wachten om je nieuwe kennis toe te passen? Onze opdrachtgevers werken met de nieuwste technologie, check de meest uitdagende banen hier!

 3. Kubernetes

De interesse in containerized applications neemt snel toe. Er zijn meerdere redenen voor, het is gemakkelijk in gebruik, het is minder belastend voor een server en kan efficiënt op grote veranderingen in verkeer inspelen. Kubernetes is van origine opgezet door Google en is een open-source systeem dat containerized applications automatiseert. De potentie van Kubernetes is door meerdere bedrijven al opgemerkt en niet de minste: Bloomberg, Ebay, Zalando en Github zijn grootgebruikers.

Onze aanrader: ‘Kubernetes up and running: dive into the future of infrastructure’
Auteur: Hightower, Kelsey et al
Relevant voor: .Net developers die met .NET Core en cloud based applications werken
Waarom: ‘Kubernetes up and running,’ geeft je een overzichtelijke introductie in Kubernetes en laat zien hoe je het agile en geautomatiseerd kan laten werken. Daarnaast gaat het in op het verder uitbreiden van containers zoals Docker, met voorbeelden uit de praktijk. Als je dit boek gelezen hebt, dan heb je een goed beeld van Kubernetes, wat je absoluut zal helpen om nog efficiënter met Cloud toepassingen te werken. Voor meer informatie over Docker en het moderniseren van .NET framework applicaties lees je snel onze laatste tip hieronder!

 4. Modernisering van .NET Framework Apps

Met Microsoft Azure en Kubernetes spraken we al over Cloud computing, en dat is precies waar je mee zal werken als je .NET framework apps wilt moderniseren. Het lastige van moderniseren is dat het heel veel tijd in beslag kan nemen, vooral als je het complete framework wilt herschrijven. Maar… we hebben goed nieuws voor je! Het hoeft niet zo heel veel tijd te kosten en je kunt het complete framework naar een nieuwe omgeving verplaatsen zonder al te veel aan de bestaande applicatie aan te passen. Dit hangt natuurlijk van je applicatie af; de tijd en mogelijkheden die je hebt om mee te werken bepalen of je de verschuiving direct kan maken of dat je eerst een aantal aanpassingen moet doen. Speciaal hiervoor hebben we een boek voor je geselecteerd dat je kan helpen in het maken van je beslissing.

Onze aanrader: Docker on Windows
Auteur: Stoneman, Elton
Relevant voor: .NET developers die klaar zijn voor cloud computing en het verplaatsen van bestaande applicaties
Waarom: Als je je bestaande .NET applicatie wilt verplaatsen zonder het compleet te herschrijven, of als je het in de Cloud wilt zetten, dan is dit het beste boek om te lezen. Het begin is makkelijk te begrijpen, en geleidelijk aan gaat het verder in op complexere casussen zoals het moderniseren van Asp.NET en SQL server apps.

Veel leesplezier!

 

5 redenen om in fintech te werken

01 okt 2019

Fintech slaat de brug tussen technologie en finance. Fintech gebruikt big data, automation, blockchain en AI om de beste klant ervaring neer te zetten. Fintech zorgt voor transparante diensverlening, nieuwe startups en veranderende multinationals. Voor nieuwe banen. Kortom, fintech is hot. Dat bovenste was misschien al wel duidelijk. Maar waarom zou je in fintech willen werken? We geven je 5 redenen.

Fintech trends die je op dit moment moet weten

23 sep 2019

If you can’t beat them, join them.’ Innovatie is het sleutelwoord om competitief te blijven in fintech. Denk bijvoorbeeld aan cybersecurity, open banking, regtech, blockchain en AI. Een rapport van PWC wijst uit dat 88% van de financiële instituten gelooft dat ze hun business kunnen verliezen aan innovators. Meer dan de helft heeft daarom ook disruptie opgenomen in hun strategie. Hier gaat het om samenwerken met fintech innovators en 30% investeert in AI. De onderstaande trends zijn trends die goed in de gaten moeten worden gehouden de komende tijd.

Tags: TECHNOLOGY IT

Wat is de open source community en wat zijn de voordelen ervan?

05 aug 2019

Linux Kernel, Ubuntu, Kubernetes en MySQL, is een kleine greep aan open source programma’s waar hele communities omheen bestaan. Wat is een open source community eigenlijk? Hoe is dit ontstaan? En hoe komt het dat developers wereldwijd zo goed samen werken? Huxley gaat verder in op de open source community en de voordelen ervan.

Tags: IT TECHNOLOGY

Open Banking: het gebruik van API’s in de financiële dienstverlening

15 jul 2019

De opkomst van Open Banking speelt een belangrijke rol bij de digital transformaties bij banken en andere financiële instellingen. Wat zijn API’s eigenlijk en op wat voor een manier worden ze ingezet bij digitale transformaties?