Beste open source websites

Huxley zet de beste open source websites voor je in een handig overzicht. Dat is niet alleen handig voor developers, maar ook voor professionals die met grote hoeveelheden data moeten werken. Open source is op vele vlakken toepasbaar en wordt door steeds meer bedrijven omarmt. Huxley geeft je alvast een voorzetje door de beste open source websites voor je te selecteren.

De grote tech spelers


Google Open Source

We starten meteen met een van de grootste spelers in tech. Google wilt blijven verbeteren, en gelooft er sterk in dat open source daar in kan faciliteren. Doordat iedereen toegang heeft, kan praktisch de hele development wereld samenwerken aan nog betere tech oplossingen.


Microsoft Open Source

In het rijtje grote spelers mag Microsoft natuurlijk niet ontbreken. Microsoft is heel actief in het delen van verschillende development projecten waar je aan kan meewerken.


Linux

Open source startte echt met Linux. Inmiddels bestaat er de Linux foundation, waar een wereld aan informatie gedeeld wordt, waaronder tutorials, reports en natuurlijk een heleboel open source. Meer dan 13.000 developers van meer dan 1340 verschillende bedrijven hebben aan Linux Kernel gewerkt, en vandaag de dag groeit de community nog steeds.


Open source bedrijven

Naast de grote tech spelers zelf hebben we bedrijven geselecteerd die specifiek geënt zijn op open source.


Redhat

Redhat is wellicht het grootste open source bedrijf ter wereld. Redhat focust op nieuwe ideeën en het vormen van oplossingen daaromheen. Talent van over de hele wereld kan op deze manier nieuwe technologieën en oplossingen testen en zo het beste uit zichzelf halen. Redhat is ook te vinden op Github.


Apache

Apache is een enorme community die draait op vrijwilligers. Apache beschikt over meer dan 20 biljoen dollar aan open software producten die gratis zijn voor iedereen die het wilt gebruiken. Apache is altijd blij met extra hulp, maar bied ook mentoren aan voor developers die zichzelf nog verder willen ontwikkelen.


SoapUI

SoapUI valt onder de grotere open source systemen in de quality assurance en test markt. Het is vooral populair onder testers, software developers en QA engineers in de service industrie en biedt een compleet API Test Automation framework voor SOAP, REST en meer.


Open Stack Foundation

De Open Stack Foundation heeft meer dan 82.000 leden in meer dan 187 landen. Het heeft als doel om developers en gebruikers samen te brengen om samen te werken aan open source technologie. Naast het netwerk biedt het een enorme test infrastructuur en organiseert het wereldwijde events zoals de Open Stack Summit.


Wil je meer weten over open source of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging waar je meer met open source kan werken? Neem een kijkje bij onze nieuwste banen en stay tuned!

Wat is de open source community en wat zijn de voordelen ervan?

05 aug 2019

Linux Kernel, Ubuntu, Kubernetes en MySQL, is een kleine greep aan open source programma’s waar hele communities omheen bestaan. Wat is een open source community eigenlijk? Hoe is dit ontstaan? En hoe komt het dat developers wereldwijd zo goed samen werken? Huxley gaat verder in op de open source community en de voordelen ervan.

Tags: IT TECHNOLOGY

5 Tips om open source te gebruiken

10 okt 2019

Open source kan vele malen goedkoper zijn omdat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden. Het is daarnaast efficiënter en biedt veel developers een flexibele aanpak, omdat de keuzes uitgebreid zijn. Sommige bedrijven zijn echter terughoudend met het gebruiken door de risico’s die het met zich mee brengt.

Tags: TECHNOLOGY IT

Onmisbaar: diversiteit en inclusie op de werkvloer

07 aug 2019

Veel organisaties hebben diversiteit en inclusie hoog op de agenda staan. Een diverse samenstelling van het personeel en een inclusieve organisatie zijn belangrijk voor het imago van organisaties, maar ook voor de tevredenheid en veiligheid van werknemers. Wat houdt het precies in en welke stappen kunnen organisaties zetten voor het creëren van diversiteit op de werkvloer en een inclusieve organisatie?

Millennials en CEO’s, een gouden team

22 okt 2019

Zou je een millennial of generatie z-er naast een CEO zetten? Misschien is het wel een gouden team. Als expert op het gebied van arbeidsbemiddeling geeft Huxley inzicht in de wereld van leiderschap en generatie verschillen en brengt perspectief om de kloof te dichten.