Hoe je werkomgeving jouw manier van werken beïnvloedt

Je werkomgeving heeft invloed op hoe je je tijdens je werk voelt. Daarom is het belangrijk dat je werkomgeving goed bij je past. Meer bedrijven steken er energie in om uit te vinden of er ook een goede culturele fit is voordat ze iemand aannemen. Maar hoe beïnvloedt je werkomgeving nou echt jouw manier van werken?

Een wereldwijde case study over betrokkenheid bij werk

Een paar jaar geleden deed Gallup - een organisatie die onderzoek deelt om bedrijven met complexe problemen te helpen – onderzoek naar hoe betrokken mensen zijn op hun werk. De resultaten waren verassend: minder dan 15% van alle werknemers wereldwijd gaven aan zich betrokken te voelen op hun werk. Dit suggereert dat 85% van de werknemers over de hele wereld niet tevreden en productief genoeg zijn.

Dr. Jeffrey Pfeffer, professor op Stanford University, gelooft dat als een bedrijf in staat is een positieve werkomgeving te creëren, dit niet alleen invloed heeft op productiviteit en arbeidsmoraal, maar ook op de fysieke en mentale gezondheid van haar werknemers.

De impact van kantoor inrichting op werknemers

Een rapport van HR Review laat zien hoe een werkomgeving en kantoorinrichting een werknemers stressniveau kan beïnvloeden. Zo blijkt dat werknemers die thuis kunnen werken de minste werk gerelateerde stress ervaren.
 

Kantoor inrichting

% Werknemers die stress ervaren op werk

Aparte hokjes

37

Open werkvloer

32

Prive kantoor

31

Thuiswerken

17


De resultaten lijken erop te wijzen dat een open werkvloer een betere werkomgeving schept dan aparte hokjes. Maar, schijn kan bedriegen. De manier waarop een open werkvloer is ingedeeld kan alsnog werknemers beïnvloeden. Een recent onderzoek van Huxley wijst uit dat slechte akoestiek door een kantoortuin erg kan afleiden, en dat sommige mensen productiever zijn in een strak georganiseerd omgeving.

Een goede bedrijfscultuur is belangrijk

Voor werkzoekenden is bedrijfscultuur belangrijk – uiteindelijk zit je er toch vaak 40 uur per week, dus is het fijn als je je daar prettig voelt. Volgens TriNet, heeft een goede bedrijfscultuur een positieve invloed op:

  • Werknemer betrokkenheid

  • Productiviteit

  • Werknemer retentie en acquisitie

Trinet legt uit, ‘culturele fit wordt als de voornaamste reden gezien voor een hoge personeel turnover en afleiding van management. Als de bedrijfscultuur niet goed is, dan kan dat grote gevolgen hebben. 33% van de werknemers die vorig jaar zijn gestopt bij hun werkgever deden dat vanwege een slechte bedrijfscultuur. Dit is niet alleen nadelig voor de werksfeer maar brengt ook veel kosten met zich mee.

Het is daarom van belang dat bedrijven de juiste professionals inhuren. Deze professionals moeten niet alleen de juiste vaardigheden hebben maar ook naadloos op het team en de organisatie aansluiten. Bij Huxley begrijpen we dat werkomgeving een grote impact heeft op zowel een bedrijf als haar werknemers. Daarom nemen we de tijd om de behoefte van onze klanten en kandidaten goed in kaart te brengen.

Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, of naar het talent dat bij jouw team past, dan helpen we graag. Neem vandaag nog contact met ons op om je ambities en behoefte te bespreken.

Wat zegt een vacature echt?

20 nov 2019

Er zijn er ontelbaar vacatures, maar soms is het niet helemaal duidelijk wat een vacature echt zegt. Wil jouw toekomstige werkgever het schaap met de vijf poten? Of wat kan je tussen de lijntjes door lezen?

Cybersecurity trends, wat gaat dit jaar ons brengen?

13 jan 2020

Op gebied van cybersecurity was 2019 een interessant jaar. Van wetswijzigingen, bedreigingen tot datalekken, van alles rondom cybersecurity zagen we voorbijkomen. Geen wonder dat cybersecurity een hot topic is binnen de technologische industrie en daarbuiten. Wat staat ons dit jaar allemaal te wachten? We zetten de belangrijkste trends voor je op een rij.

Fintech trends die je op dit moment moet weten

23 sep 2019

If you can’t beat them, join them.’ Innovatie is het sleutelwoord om competitief te blijven in fintech. Denk bijvoorbeeld aan cybersecurity, open banking, regtech, blockchain en AI. Een rapport van PWC wijst uit dat 88% van de financiële instituten gelooft dat ze hun business kunnen verliezen aan innovators. Meer dan de helft heeft daarom ook disruptie opgenomen in hun strategie. Hier gaat het om samenwerken met fintech innovators en 30% investeert in AI. De onderstaande trends zijn trends die goed in de gaten moeten worden gehouden de komende tijd.

Tags: TECHNOLOGY IT

Talent behouden en ontwikkelen voor de toekomst

12 nov 2019

Er heerst een enorme krapte op de arbeidsmarkt en er blijven banen bijkomen. Veel werkgevers hebben daarnaast moeite om schaars talent te behouden en te ontwikkelen voor de toekomst. Huxley geeft een aantal tips om je talent pool zo optimaal mogelijk te behouden en te ontwikkelen voor de toekomst.