Hoe je werkomgeving jouw manier van werken beïnvloedt

Je werkomgeving heeft invloed op hoe je je tijdens je werk voelt. Daarom is het belangrijk dat je werkomgeving goed bij je past. Meer bedrijven steken er energie in om uit te vinden of er ook een goede culturele fit is voordat ze iemand aannemen. Maar hoe beïnvloedt je werkomgeving nou echt jouw manier van werken?

Een wereldwijde case study over betrokkenheid bij werk

Een paar jaar geleden deed Gallup - een organisatie die onderzoek deelt om bedrijven met complexe problemen te helpen – onderzoek naar hoe betrokken mensen zijn op hun werk. De resultaten waren verassend: minder dan 15% van alle werknemers wereldwijd gaven aan zich betrokken te voelen op hun werk. Dit suggereert dat 85% van de werknemers over de hele wereld niet tevreden en productief genoeg zijn.

Dr. Jeffrey Pfeffer, professor op Stanford University, gelooft dat als een bedrijf in staat is een positieve werkomgeving te creëren, dit niet alleen invloed heeft op productiviteit en arbeidsmoraal, maar ook op de fysieke en mentale gezondheid van haar werknemers.

De impact van kantoor inrichting op werknemers

Een rapport van HR Review laat zien hoe een werkomgeving en kantoorinrichting een werknemers stressniveau kan beïnvloeden. Zo blijkt dat werknemers die thuis kunnen werken de minste werk gerelateerde stress ervaren.
 

Kantoor inrichting

% Werknemers die stress ervaren op werk

Aparte hokjes

37

Open werkvloer

32

Prive kantoor

31

Thuiswerken

17


De resultaten lijken erop te wijzen dat een open werkvloer een betere werkomgeving schept dan aparte hokjes. Maar, schijn kan bedriegen. De manier waarop een open werkvloer is ingedeeld kan alsnog werknemers beïnvloeden. Een recent onderzoek van Huxley wijst uit dat slechte akoestiek door een kantoortuin erg kan afleiden, en dat sommige mensen productiever zijn in een strak georganiseerd omgeving.

Een goede bedrijfscultuur is belangrijk

Voor werkzoekenden is bedrijfscultuur belangrijk – uiteindelijk zit je er toch vaak 40 uur per week, dus is het fijn als je je daar prettig voelt. Volgens TriNet, heeft een goede bedrijfscultuur een positieve invloed op:

  • Werknemer betrokkenheid

  • Productiviteit

  • Werknemer retentie en acquisitie

Trinet legt uit, ‘culturele fit wordt als de voornaamste reden gezien voor een hoge personeel turnover en afleiding van management. Als de bedrijfscultuur niet goed is, dan kan dat grote gevolgen hebben. 33% van de werknemers die vorig jaar zijn gestopt bij hun werkgever deden dat vanwege een slechte bedrijfscultuur. Dit is niet alleen nadelig voor de werksfeer maar brengt ook veel kosten met zich mee.

Het is daarom van belang dat bedrijven de juiste professionals inhuren. Deze professionals moeten niet alleen de juiste vaardigheden hebben maar ook naadloos op het team en de organisatie aansluiten. Bij Huxley begrijpen we dat werkomgeving een grote impact heeft op zowel een bedrijf als haar werknemers. Daarom nemen we de tijd om de behoefte van onze klanten en kandidaten goed in kaart te brengen.

Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, of naar het talent dat bij jouw team past, dan helpen we graag. Neem vandaag nog contact met ons op om je ambities en behoefte te bespreken.

Artificial Intelligence (AI) in de farmaceutische industrie

17 jun 2020

Artificial Intelligence (AI) is een opkomende technologie binnen de farmaceutische industrie en kan succesvol worden ingezet om processen te versnellen en onderzoekskosten te verlagen. Hoe werkt dat nou en wat zijn de laatste ontwikkelingen?

Wordt remote werken het “nieuwe normaal”?

27 mei 2020

Hoewel het een uitdaging blijft om een dagelijkse routine vast te houden en het missen van collega’s ook een vervelende bijkomstigheid is, vragen wij ons toch af: wordt remote werken het “nieuwe normaal”? Of in ieder geval, wordt het vaker thuiswerken nu gemakkelijker geaccepteerd?

INFOGRAPHIC: Tips & Tricks virtueel solliciteren

22 apr 2020

Gefeliciteerd, de eerste stap is gezet, je mag op sollicitatiegesprek komen. Dit kan in deze tijden een behoorlijke uitdaging zijn. Lees hier onze tips & tricks in een overzichtelijke infographic.

Hoe manage je teams op afstand?

03 apr 2020

Het managen van teams op afstand kan voor behoorlijk wat onzekerheden en uitdagingen zorgen voor zowel jou als je team. Wij helpen je graag op weg door een aantal belangrijke aandachtspunten met je te delen.