Crypto decrypted: kan crypto de toekomst van banken worden?

Of crypto de toekomst van banken wordt dat blijft de vraag. Omdat de geldstromen, en vooral de bron ervan, lastig getraceerd kan worden verstijft de afdeling Compliance vaak bij het woord ‘cryptocurrencies.’ Als er wel aan bepaalde voorwaarden kan worden voldaan, zoals het kunnen traceren van geldstromen, dan willen sommige banken zoals Bunq, het in Nederland wel accepteren.

Crypto en banken over de grens

Buiten Nederland lijken andere banken ook crypto te accepteren, of zelfs te kijken naar mogelijkheden om hun eigen eenheid te vormen zoals HSBC, Barclays, State Street, Canadian Imperial Bank of Commerce, Credit Suisse, en MUFG. Als dit lukt, dan kan blockchain zo worden ingezet dat crypto gereguleerd is en de zorgen over criminele activiteiten zijn weggenomen.

Cryptocurrencies en de effecten op het bancaire landschap

Het is nog te vroeg om zeker te kunnen zeggen wat de beste aanpak voor crypto is, maar een ding is zeker: de financiële revolutie staat voor de deur. Ondertussen zal Huxley de markt in de gaten blijven houden en haar inzichten blijven delen.

Als je geïnteresseerd bent in een nieuwe opdracht of baan in de bancaire sector, of als je op zoek bent naar nieuw talent, neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

 

Cybersecurity trends, wat gaat dit jaar ons brengen?

13 jan 2020

Op gebied van cybersecurity was 2019 een interessant jaar. Van wetswijzigingen, bedreigingen tot datalekken, van alles rondom cybersecurity zagen we voorbijkomen. Geen wonder dat cybersecurity een hot topic is binnen de technologische industrie en daarbuiten. Wat staat ons dit jaar allemaal te wachten? We zetten de belangrijkste trends voor je op een rij.

NPS Gala 2020: Customer Journey Highlights

20 okt 2020

Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Tijdens het gala werd er op een educatieve, ludieke manier aandacht besteedt aan onze klantenreis. Ook stonden er een aantal verrassende Hollywood acts op de agenda en werden collega’s door middel van een quiz getoetst op hun kennis en de feedback van kandidaten.

Hoe manage je teams op afstand?

03 apr 2020

Het managen van teams op afstand kan voor behoorlijk wat onzekerheden en uitdagingen zorgen voor zowel jou als je team. Wij helpen je graag op weg door een aantal belangrijke aandachtspunten met je te delen.

Modulair bouwen; duurzaam en net als lego

25 aug 2020

Modulair, of ook wel circulair bouwen. We horen steeds vaker over deze nieuwe bouwtechniek. Door circulair (ver)bouwen kan de industrie op een efficiënte manier verduurzamen. Maar wat houdt dat nu eigenlijk in? Je kunt modulair bouwen het makkelijkst vergelijken met Lego-blokken.