Crypto decrypted: kan crypto de toekomst van banken worden?

Of crypto de toekomst van banken wordt dat blijft de vraag. Omdat de geldstromen, en vooral de bron ervan, lastig getraceerd kan worden verstijft de afdeling Compliance vaak bij het woord ‘cryptocurrencies.’ Als er wel aan bepaalde voorwaarden kan worden voldaan, zoals het kunnen traceren van geldstromen, dan willen sommige banken zoals Bunq, het in Nederland wel accepteren.

Crypto en banken over de grens

Buiten Nederland lijken andere banken ook crypto te accepteren, of zelfs te kijken naar mogelijkheden om hun eigen eenheid te vormen zoals HSBC, Barclays, State Street, Canadian Imperial Bank of Commerce, Credit Suisse, en MUFG. Als dit lukt, dan kan blockchain zo worden ingezet dat crypto gereguleerd is en de zorgen over criminele activiteiten zijn weggenomen.

Cryptocurrencies en de effecten op het bancaire landschap

Het is nog te vroeg om zeker te kunnen zeggen wat de beste aanpak voor crypto is, maar een ding is zeker: de financiële revolutie staat voor de deur. Ondertussen zal Huxley de markt in de gaten blijven houden en haar inzichten blijven delen.

Als je geïnteresseerd bent in een nieuwe opdracht of baan in de bancaire sector, of als je op zoek bent naar nieuw talent, neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

 

Talent behouden en ontwikkelen voor de toekomst

12 nov 2019

Er heerst een enorme krapte op de arbeidsmarkt en er blijven banen bijkomen. Veel werkgevers hebben daarnaast moeite om schaars talent te behouden en te ontwikkelen voor de toekomst. Huxley geeft een aantal tips om je talent pool zo optimaal mogelijk te behouden en te ontwikkelen voor de toekomst.

Werken als UX-designer in de financiële dienstverlening

05 nov 2019

UX- design en de financiële dienstverlening gaan steeds vaker hand in hand. Zo zien banken ‘user experience’ als een van de nieuwste concurrentievoordelen ten opzichte van hun concurrenten. Mits ze het goed doen natuurlijk. Daarvoor zijn experts op gebied van UX-design nodig en het liefst experts die ervaring en/of affiniteit hebben met de financiële dienstverlening. Waarom is deze sector zo interessant voor UX-designers en wat zijn de recente ontwikkelingen? Je leest het hier.

Huxley en de CIODays, een dubbel jubileum

04 nov 2019

Voor de 15e keer op rij staan de CIODay’s voor de deur. Een jubileumjaar. Huxley is al 5 jaar trouw partner en ook dit jaar zijn wij weer van de partij. Twee jubilea. Dat mag gevierd worden. We spraken met onze business manager Catherine Spelde over de CIODay en de huidige markttrends op het gebied van tech, werving en selectie. We delen wat we zien in het veld, en wat er nodig is om front runner te blijven op het gebied van talent management en leiderschap.

5 tips om je werk-privé balans te verbeteren

30 okt 2019

Sommige professionals gaan zo op in hun werk dat de balans tussen werk en privé zoek raakt. Het is belangrijk dat je je hier bewust van bent, en dat je kunt identificeren wanneer de balans onbalans wordt. Huxley heeft meer dan 20 jaar ervaring in het recruitment vak, en met onze expertise hebben we 5 tips voor je geselecteerd die je kunnen helpen je werk-privé balans te verbeteren en je carrière op een duurzame manier op te bouwen.