Crypto decrypted: kan crypto de toekomst van banken worden?

Of crypto de toekomst van banken wordt dat blijft de vraag. Omdat de geldstromen, en vooral de bron ervan, lastig getraceerd kan worden verstijft de afdeling Compliance vaak bij het woord ‘cryptocurrencies.’ Als er wel aan bepaalde voorwaarden kan worden voldaan, zoals het kunnen traceren van geldstromen, dan willen sommige banken zoals Bunq, het in Nederland wel accepteren.

Crypto en banken over de grens

Buiten Nederland lijken andere banken ook crypto te accepteren, of zelfs te kijken naar mogelijkheden om hun eigen eenheid te vormen zoals HSBC, Barclays, State Street, Canadian Imperial Bank of Commerce, Credit Suisse, en MUFG. Als dit lukt, dan kan blockchain zo worden ingezet dat crypto gereguleerd is en de zorgen over criminele activiteiten zijn weggenomen.

Cryptocurrencies en de effecten op het bancaire landschap

Het is nog te vroeg om zeker te kunnen zeggen wat de beste aanpak voor crypto is, maar een ding is zeker: de financiële revolutie staat voor de deur. Ondertussen zal Huxley de markt in de gaten blijven houden en haar inzichten blijven delen.

Als je geïnteresseerd bent in een nieuwe opdracht of baan in de bancaire sector, of als je op zoek bent naar nieuw talent, neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

 

5 Tips om open source te gebruiken

10 okt 2019

Open source kan vele malen goedkoper zijn omdat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden. Het is daarnaast efficiënter en biedt veel developers een flexibele aanpak, omdat de keuzes uitgebreid zijn. Sommige bedrijven zijn echter terughoudend met het gebruiken door de risico’s die het met zich mee brengt.

Tags: TECHNOLOGY IT

Werken als UX-designer in de financiële dienstverlening

05 nov 2019

UX- design en de financiële dienstverlening gaan steeds vaker hand in hand. Zo zien banken ‘user experience’ als een van de nieuwste concurrentievoordelen ten opzichte van hun concurrenten. Mits ze het goed doen natuurlijk. Daarvoor zijn experts op gebied van UX-design nodig en het liefst experts die ervaring en/of affiniteit hebben met de financiële dienstverlening. Waarom is deze sector zo interessant voor UX-designers en wat zijn de recente ontwikkelingen? Je leest het hier.

Fintech trends die je op dit moment moet weten

23 sep 2019

If you can’t beat them, join them.’ Innovatie is het sleutelwoord om competitief te blijven in fintech. Denk bijvoorbeeld aan cybersecurity, open banking, regtech, blockchain en AI. Een rapport van PWC wijst uit dat 88% van de financiële instituten gelooft dat ze hun business kunnen verliezen aan innovators. Meer dan de helft heeft daarom ook disruptie opgenomen in hun strategie. Hier gaat het om samenwerken met fintech innovators en 30% investeert in AI. De onderstaande trends zijn trends die goed in de gaten moeten worden gehouden de komende tijd.

Tags: TECHNOLOGY IT

Wat zegt een vacature echt?

20 nov 2019

Er zijn er ontelbaar vacatures, maar soms is het niet helemaal duidelijk wat een vacature echt zegt. Wil jouw toekomstige werkgever het schaap met de vijf poten? Of wat kan je tussen de lijntjes door lezen?