Crypto decrypted: kan crypto de toekomst van banken worden?

Of crypto de toekomst van banken wordt dat blijft de vraag. Omdat de geldstromen, en vooral de bron ervan, lastig getraceerd kan worden verstijft de afdeling Compliance vaak bij het woord ‘cryptocurrencies.’ Als er wel aan bepaalde voorwaarden kan worden voldaan, zoals het kunnen traceren van geldstromen, dan willen sommige banken zoals Bunq, het in Nederland wel accepteren.

Crypto en banken over de grens

Buiten Nederland lijken andere banken ook crypto te accepteren, of zelfs te kijken naar mogelijkheden om hun eigen eenheid te vormen zoals HSBC, Barclays, State Street, Canadian Imperial Bank of Commerce, Credit Suisse, en MUFG. Als dit lukt, dan kan blockchain zo worden ingezet dat crypto gereguleerd is en de zorgen over criminele activiteiten zijn weggenomen.

Cryptocurrencies en de effecten op het bancaire landschap

Het is nog te vroeg om zeker te kunnen zeggen wat de beste aanpak voor crypto is, maar een ding is zeker: de financiële revolutie staat voor de deur. Ondertussen zal Huxley de markt in de gaten blijven houden en haar inzichten blijven delen.

Als je geïnteresseerd bent in een nieuwe opdracht of baan in de bancaire sector, of als je op zoek bent naar nieuw talent, neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

 

Wat zegt een vacature echt?

20 nov 2019

Er zijn er ontelbaar vacatures, maar soms is het niet helemaal duidelijk wat een vacature echt zegt. Wil jouw toekomstige werkgever het schaap met de vijf poten? Of wat kan je tussen de lijntjes door lezen?

Wat verandert er in 2020 voor zzp’ers?

29 dec 2019

Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent een aantal veranderingen voor zzp’ers. Vanaf 1 januari 2020 zullen er nieuwe wetten en regels ingaan. Ben jij benieuwd wat er gaat veranderen? Wij hebben de belangrijkste wijzingen voor je op een rij gezet.

Wordt remote werken het “nieuwe normaal”?

27 mei 2020

Hoewel het een uitdaging blijft om een dagelijkse routine vast te houden en het missen van collega’s ook een vervelende bijkomstigheid is, vragen wij ons toch af: wordt remote werken het “nieuwe normaal”? Of in ieder geval, wordt het vaker thuiswerken nu gemakkelijker geaccepteerd?

Covid-19 Update

21 mrt 2020

Onze missie - de juiste mensen samenbrengen om te bouwen aan de toekomst – is nooit belangrijker geweest dan vandaag de dag.