Crypto decrypted: wat zeggen de experts over de invloed van crypto op banken?

In ons vorige artikel in de serie ‘crypto decrypted,’ spraken we over wat crypto inhoudt en wat het mogelijk betekent voor de bank en diens klanten. Wat zeggen de experts over de invloed van crypto op banken?

Chris Skinner, auteur van ‘Value Web,’ legt uit: ‘Mensen die 10 jaar geleden niet in de gelegenheid waren om op de beurs te handelen kunnen dat nu wel. Dit kan van positieve invloed zijn op hun financiële situatie.’ Daarnaast geeft het mensen die in eerste instantie niet door de bank in behandeling zijn genomen een nieuwe financiering mogelijkheid.

Crypto kan deuren openen. Maar waar een deur opent, gaat er soms ook een dicht. Als banken als tussenpersoon worden overgeslagen, en bezoekersaantallen flink terugvallen, zijn ze wellicht in de toekomst niet meer nodig. Niet voor financieringen en ook niet voor transacties van verschillende valuta.

Hoe banken reageren op crypto

Per land verschilt het hoe banken reageren op crypto. Sommigen zijn compleet tegen, waar anderen het zien als een kans.

China en Vietnam hebben crypto al in de ban gedaan. Het alsnog gebruiken daarvan kan resulteren in een boete van 150 tot 200 miljoen VND. In Australië hanteren ze een andere aanpak, Tony Richards, hoofd transacties van de Reserve Bank of Australia suggereert dat in plaats van crypto te reguleren, de industrie die het support juist moet worden aangepakt. Daarnaast wijst hij erop dat crypto en blockchain een wereld aan kansen bieden voor de bancaire wereld. In Nederland weigeren de grote banken crypto ondernemers wegens het risico dat eraan vast zit. Crypto ondernemers kunnen alleen bij Bunq terecht, als virtuele bank.

Banken omarmen blockchain

Er wordt met Argusogen naar crypto gekeken. Maar ondertussen werken teams van grote financiële instellingen en fintech bedrijven samen met blockchain startups om de mogelijkheden van blockchain te onderzoeken. Van een eerste betaalapp tot het verstrekken van hypotheken en bijzonder beheer, alle afdelingen worden onder de loep genomen.

Lean start-ups

De teams die hierin samenwerken zijn vaak gemixt om zoveel mogelijk visies uit verschillende afdelingen samen te brengen. De samenwerking kan gezien worden als een lean start-up, waar teams continue wisselen en met korte projecten gericht en snel resultaat boeken. Het werken aan iets wat voor iedereen nieuw is, is spannend en dynamisch tegelijk.

Heb jij ervaring in de financiële wereld en wil jij meedoen met de pioniers van nu? Huxley kan je helpen de stap te maken die goed bij jou past. Neem een kijkje bij onze huidige functies of neem contact met ons op. We kijken er naar uit van je te horen!

Wat zegt een vacature echt?

20 nov 2019

Er zijn er ontelbaar vacatures, maar soms is het niet helemaal duidelijk wat een vacature echt zegt. Wil jouw toekomstige werkgever het schaap met de vijf poten? Of wat kan je tussen de lijntjes door lezen?

Cybersecurity trends, wat gaat dit jaar ons brengen?

13 jan 2020

Op gebied van cybersecurity was 2019 een interessant jaar. Van wetswijzigingen, bedreigingen tot datalekken, van alles rondom cybersecurity zagen we voorbijkomen. Geen wonder dat cybersecurity een hot topic is binnen de technologische industrie en daarbuiten. Wat staat ons dit jaar allemaal te wachten? We zetten de belangrijkste trends voor je op een rij.

Op deze aftrekposten heb je recht als zzp’er!

28 feb 2020

Wat veel zzp’ers niet weten wanneer ze beginnen als zelfstandige is dat ze recht hebben op verschillende aftrekposten, mits ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Benieuwd naar welke aftrekposten dat zijn en wat de voorwaarden zijn? Lees dan verder!

Overstappen op SAP 4/HANA, maar hoe?

17 feb 2020

Het is belangrijker dan ooit om de juiste keuze te maken voor de migratie naar SAP 4HANA. Waar moet je allemaal op letten en welke stappen moet je ondernemen om SAP 4/HANA succesvol te kunnen implementeren binnen jouw organisatie?

Tags: IY IT TECHNOLOGY