Crypto decrypted: wat zeggen de experts over de invloed van crypto op banken?

In ons vorige artikel in de serie ‘crypto decrypted,’ spraken we over wat crypto inhoudt en wat het mogelijk betekent voor de bank en diens klanten. Wat zeggen de experts over de invloed van crypto op banken?

Chris Skinner, auteur van ‘Value Web,’ legt uit: ‘Mensen die 10 jaar geleden niet in de gelegenheid waren om op de beurs te handelen kunnen dat nu wel. Dit kan van positieve invloed zijn op hun financiële situatie.’ Daarnaast geeft het mensen die in eerste instantie niet door de bank in behandeling zijn genomen een nieuwe financiering mogelijkheid.

Crypto kan deuren openen. Maar waar een deur opent, gaat er soms ook een dicht. Als banken als tussenpersoon worden overgeslagen, en bezoekersaantallen flink terugvallen, zijn ze wellicht in de toekomst niet meer nodig. Niet voor financieringen en ook niet voor transacties van verschillende valuta.

Hoe banken reageren op crypto

Per land verschilt het hoe banken reageren op crypto. Sommigen zijn compleet tegen, waar anderen het zien als een kans.

China en Vietnam hebben crypto al in de ban gedaan. Het alsnog gebruiken daarvan kan resulteren in een boete van 150 tot 200 miljoen VND. In Australië hanteren ze een andere aanpak, Tony Richards, hoofd transacties van de Reserve Bank of Australia suggereert dat in plaats van crypto te reguleren, de industrie die het support juist moet worden aangepakt. Daarnaast wijst hij erop dat crypto en blockchain een wereld aan kansen bieden voor de bancaire wereld. In Nederland weigeren de grote banken crypto ondernemers wegens het risico dat eraan vast zit. Crypto ondernemers kunnen alleen bij Bunq terecht, als virtuele bank.

Banken omarmen blockchain

Er wordt met Argusogen naar crypto gekeken. Maar ondertussen werken teams van grote financiële instellingen en fintech bedrijven samen met blockchain startups om de mogelijkheden van blockchain te onderzoeken. Van een eerste betaalapp tot het verstrekken van hypotheken en bijzonder beheer, alle afdelingen worden onder de loep genomen.

Lean start-ups

De teams die hierin samenwerken zijn vaak gemixt om zoveel mogelijk visies uit verschillende afdelingen samen te brengen. De samenwerking kan gezien worden als een lean start-up, waar teams continue wisselen en met korte projecten gericht en snel resultaat boeken. Het werken aan iets wat voor iedereen nieuw is, is spannend en dynamisch tegelijk.

Heb jij ervaring in de financiële wereld en wil jij meedoen met de pioniers van nu? Huxley kan je helpen de stap te maken die goed bij jou past. Neem een kijkje bij onze huidige functies of neem contact met ons op. We kijken er naar uit van je te horen!

Werken als UX-designer in de financiële dienstverlening

05 nov 2019

UX- design en de financiële dienstverlening gaan steeds vaker hand in hand. Zo zien banken ‘user experience’ als een van de nieuwste concurrentievoordelen ten opzichte van hun concurrenten. Mits ze het goed doen natuurlijk. Daarvoor zijn experts op gebied van UX-design nodig en het liefst experts die ervaring en/of affiniteit hebben met de financiële dienstverlening. Waarom is deze sector zo interessant voor UX-designers en wat zijn de recente ontwikkelingen? Je leest het hier.

Huxley en de CIODays, een dubbel jubileum

04 nov 2019

Voor de 15e keer op rij staan de CIODay’s voor de deur. Een jubileumjaar. Huxley is al 5 jaar trouw partner en ook dit jaar zijn wij weer van de partij. Twee jubilea. Dat mag gevierd worden. We spraken met onze business manager Catherine Spelde over de CIODay en de huidige markttrends op het gebied van tech, werving en selectie. We delen wat we zien in het veld, en wat er nodig is om front runner te blijven op het gebied van talent management en leiderschap.

5 tips om je werk-privé balans te verbeteren

30 okt 2019

Sommige professionals gaan zo op in hun werk dat de balans tussen werk en privé zoek raakt. Het is belangrijk dat je je hier bewust van bent, en dat je kunt identificeren wanneer de balans onbalans wordt. Huxley heeft meer dan 20 jaar ervaring in het recruitment vak, en met onze expertise hebben we 5 tips voor je geselecteerd die je kunnen helpen je werk-privé balans te verbeteren en je carrière op een duurzame manier op te bouwen.

Het gebruik van Big Data binnen de bouwindustrie

24 okt 2019

In de bouwindustrie is Big Data een groeiend fenomeen. Nieuwe technologieën maken het mogelijk om big data in te zetten bij het bouwproces van gebouwen bruggen wegen enzovoorts. Lees hier meer over het gebruik van Big Data in de bouwindustrie.