Rechtsvormen voor zzp-ers

Voor je als zzp-er start registreer je je onderneming bij de Kamer van Koophandel. Dit kan in verschillende rechtsvormen. De meest voorkomende rechtsvormen als zzp-er zijn een Eenmanszaak of besloten vennootschap (BV). Huxley zet voor jou de voor- en nadelen op een rijtje.

Eenmanszaak BV
Voordelen Nadelen Voordelen Nadelen
Startersaftrek bij gewerkte uren >1225 Privé financieel aansprakelijk Niet privé financieel aansprakelijk maar BV Geen startersaftrek
Zelfstandigenaftrek bij gewerkte uren >1225 Partner tevens privé financieel aansprakelijk   Hogere opstartkosten door notaris
MKB vrijstelling bij gewerkte uren >1225     Opmaak jaarrekening kosten jaarlijks terugkerend
Fiscaal voordelig om te zetten naar BV bij winst >150.000   Fiscaal voordeliger bij winst >150.000  
Mogelijkheid personeel aan te nemen   Mogelijkheid personeel aan te nemen  


We hebben zojuist de voor en nadelen van de meest voorkomende rechtsvormen voor zzp-ers voor je op een rijtje gezet. Heb je je ingeschreven als zzp-er en heb je hulp nodig bij het vinden van een opdracht? Benader ons met je ambities, we helpen je graag op weg!

Hoe manage je teams op afstand?

03 apr 2020

Het managen van teams op afstand kan voor behoorlijk wat onzekerheden en uitdagingen zorgen voor zowel jou als je team. Wij helpen je graag op weg door een aantal belangrijke aandachtspunten met je te delen.

Wordt remote werken het “nieuwe normaal”?

27 mei 2020

Hoewel het een uitdaging blijft om een dagelijkse routine vast te houden en het missen van collega’s ook een vervelende bijkomstigheid is, vragen wij ons toch af: wordt remote werken het “nieuwe normaal”? Of in ieder geval, wordt het vaker thuiswerken nu gemakkelijker geaccepteerd?

5 tips voor digitale onboarding - klaarstomen op afstand

06 apr 2020

Een digitale onboarding kan een uitdaging zijn voor organisaties. Wij geven je 5 tips om personeel klaar te stomen op afstand!

Huxley en de CIODays, een dubbel jubileum

04 nov 2019

Voor de 15e keer op rij staan de CIODay’s voor de deur. Een jubileumjaar. Huxley is al 5 jaar trouw partner en ook dit jaar zijn wij weer van de partij. Twee jubilea. Dat mag gevierd worden. We spraken met onze business manager Catherine Spelde over de CIODay en de huidige markttrends op het gebied van tech, werving en selectie. We delen wat we zien in het veld, en wat er nodig is om front runner te blijven op het gebied van talent management en leiderschap.