Rechtsvormen voor zzp-ers

Voor je als zzp-er start registreer je je onderneming bij de Kamer van Koophandel. Dit kan in verschillende rechtsvormen. De meest voorkomende rechtsvormen als zzp-er zijn een Eenmanszaak of besloten vennootschap (BV). Huxley zet voor jou de voor- en nadelen op een rijtje.

Eenmanszaak BV
Voordelen Nadelen Voordelen Nadelen
Startersaftrek bij gewerkte uren >1225 Privé financieel aansprakelijk Niet privé financieel aansprakelijk maar BV Geen startersaftrek
Zelfstandigenaftrek bij gewerkte uren >1225 Partner tevens privé financieel aansprakelijk   Hogere opstartkosten door notaris
MKB vrijstelling bij gewerkte uren >1225     Opmaak jaarrekening kosten jaarlijks terugkerend
Fiscaal voordelig om te zetten naar BV bij winst >150.000   Fiscaal voordeliger bij winst >150.000  
Mogelijkheid personeel aan te nemen   Mogelijkheid personeel aan te nemen  


We hebben zojuist de voor en nadelen van de meest voorkomende rechtsvormen voor zzp-ers voor je op een rijtje gezet. Heb je je ingeschreven als zzp-er en heb je hulp nodig bij het vinden van een opdracht? Benader ons met je ambities, we helpen je graag op weg!

6 tips om thuiswerken efficiënt en dragelijk te houden

30 mrt 2020

Thuiswerken brengt vanzelfsprekend andere factoren met zich mee waar je rekening mee moet houden als je dat niet gewend bent. Wij geven je graag een aantal tips om thuiswerken efficiënt en dragelijk te houden.

Tags: THUISWERKEN

Talent behouden en ontwikkelen voor de toekomst

12 nov 2019

Er heerst een enorme krapte op de arbeidsmarkt en er blijven banen bijkomen. Veel werkgevers hebben daarnaast moeite om schaars talent te behouden en te ontwikkelen voor de toekomst. Huxley geeft een aantal tips om je talent pool zo optimaal mogelijk te behouden en te ontwikkelen voor de toekomst.

5 tips voor digitale onboarding - klaarstomen op afstand

06 apr 2020

Een digitale onboarding kan een uitdaging zijn voor organisaties. Wij geven je 5 tips om personeel klaar te stomen op afstand!

Moeite met thuiswerken? Wij geven je 4 tips om je werkdag productiever te maken

23 apr 2020

Thuiswerken, de een doet het fluitend, springt van de een naar de andere taak en is heel erg productief, de ander raakt door het minste en geringste afgeleid, schiet in de stress en krijgt niks gedaan. Wat je situatie ook is, een aantal tips om je werkdag (nog) productiever te maken zijn altijd welkom.. Wij geven je vier motiverende tips!

Tags: REMOTE WORK