Rechtsvormen voor zzp-ers

Voor je als zzp-er start registreer je je onderneming bij de Kamer van Koophandel. Dit kan in verschillende rechtsvormen. De meest voorkomende rechtsvormen als zzp-er zijn een Eenmanszaak of besloten vennootschap (BV). Huxley zet voor jou de voor- en nadelen op een rijtje.

Eenmanszaak BV
Voordelen Nadelen Voordelen Nadelen
Startersaftrek bij gewerkte uren >1225 Privé financieel aansprakelijk Niet privé financieel aansprakelijk maar BV Geen startersaftrek
Zelfstandigenaftrek bij gewerkte uren >1225 Partner tevens privé financieel aansprakelijk   Hogere opstartkosten door notaris
MKB vrijstelling bij gewerkte uren >1225     Opmaak jaarrekening kosten jaarlijks terugkerend
Fiscaal voordelig om te zetten naar BV bij winst >150.000   Fiscaal voordeliger bij winst >150.000  
Mogelijkheid personeel aan te nemen   Mogelijkheid personeel aan te nemen  


We hebben zojuist de voor en nadelen van de meest voorkomende rechtsvormen voor zzp-ers voor je op een rijtje gezet. Heb je je ingeschreven als zzp-er en heb je hulp nodig bij het vinden van een opdracht? Benader ons met je ambities, we helpen je graag op weg!

5 Tips om open source te gebruiken

10 okt 2019

Open source kan vele malen goedkoper zijn omdat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden. Het is daarnaast efficiënter en biedt veel developers een flexibele aanpak, omdat de keuzes uitgebreid zijn. Sommige bedrijven zijn echter terughoudend met het gebruiken door de risico’s die het met zich mee brengt.

Tags: TECHNOLOGY IT

Wat is geo-engineering en gaat het ons klimaat redden?

11 sep 2019

De term geo-engineering zien we steeds vaker opduiken in de media. Wat is geo-engineering eigenlijk? Kan geo-engineering het klimaat redden en wat zijn de risico’s? Je leest het in ons nieuwe artikel.

Wat zegt een vacature echt?

20 nov 2019

Er zijn er ontelbaar vacatures, maar soms is het niet helemaal duidelijk wat een vacature echt zegt. Wil jouw toekomstige werkgever het schaap met de vijf poten? Of wat kan je tussen de lijntjes door lezen?

Huxley en de CIODays, een dubbel jubileum

04 nov 2019

Voor de 15e keer op rij staan de CIODay’s voor de deur. Een jubileumjaar. Huxley is al 5 jaar trouw partner en ook dit jaar zijn wij weer van de partij. Twee jubilea. Dat mag gevierd worden. We spraken met onze business manager Catherine Spelde over de CIODay en de huidige markttrends op het gebied van tech, werving en selectie. We delen wat we zien in het veld, en wat er nodig is om front runner te blijven op het gebied van talent management en leiderschap.