Rechtsvormen voor zzp-ers

Voor je als zzp-er start registreer je je onderneming bij de Kamer van Koophandel. Dit kan in verschillende rechtsvormen. De meest voorkomende rechtsvormen als zzp-er zijn een Eenmanszaak of besloten vennootschap (BV). Huxley zet voor jou de voor- en nadelen op een rijtje.

Eenmanszaak BV
Voordelen Nadelen Voordelen Nadelen
Startersaftrek bij gewerkte uren >1225 Privé financieel aansprakelijk Niet privé financieel aansprakelijk maar BV Geen startersaftrek
Zelfstandigenaftrek bij gewerkte uren >1225 Partner tevens privé financieel aansprakelijk   Hogere opstartkosten door notaris
MKB vrijstelling bij gewerkte uren >1225     Opmaak jaarrekening kosten jaarlijks terugkerend
Fiscaal voordelig om te zetten naar BV bij winst >150.000   Fiscaal voordeliger bij winst >150.000  
Mogelijkheid personeel aan te nemen   Mogelijkheid personeel aan te nemen  


We hebben zojuist de voor en nadelen van de meest voorkomende rechtsvormen voor zzp-ers voor je op een rijtje gezet. Heb je je ingeschreven als zzp-er en heb je hulp nodig bij het vinden van een opdracht? Benader ons met je ambities, we helpen je graag op weg!

Talent behouden en ontwikkelen voor de toekomst

12 nov 2019

Er heerst een enorme krapte op de arbeidsmarkt en er blijven banen bijkomen. Veel werkgevers hebben daarnaast moeite om schaars talent te behouden en te ontwikkelen voor de toekomst. Huxley geeft een aantal tips om je talent pool zo optimaal mogelijk te behouden en te ontwikkelen voor de toekomst.

Werken als UX-designer in de financiële dienstverlening

05 nov 2019

UX- design en de financiële dienstverlening gaan steeds vaker hand in hand. Zo zien banken ‘user experience’ als een van de nieuwste concurrentievoordelen ten opzichte van hun concurrenten. Mits ze het goed doen natuurlijk. Daarvoor zijn experts op gebied van UX-design nodig en het liefst experts die ervaring en/of affiniteit hebben met de financiële dienstverlening. Waarom is deze sector zo interessant voor UX-designers en wat zijn de recente ontwikkelingen? Je leest het hier.

Huxley en de CIODays, een dubbel jubileum

04 nov 2019

Voor de 15e keer op rij staan de CIODay’s voor de deur. Een jubileumjaar. Huxley is al 5 jaar trouw partner en ook dit jaar zijn wij weer van de partij. Twee jubilea. Dat mag gevierd worden. We spraken met onze business manager Catherine Spelde over de CIODay en de huidige markttrends op het gebied van tech, werving en selectie. We delen wat we zien in het veld, en wat er nodig is om front runner te blijven op het gebied van talent management en leiderschap.

5 tips om je werk-privé balans te verbeteren

30 okt 2019

Sommige professionals gaan zo op in hun werk dat de balans tussen werk en privé zoek raakt. Het is belangrijk dat je je hier bewust van bent, en dat je kunt identificeren wanneer de balans onbalans wordt. Huxley heeft meer dan 20 jaar ervaring in het recruitment vak, en met onze expertise hebben we 5 tips voor je geselecteerd die je kunnen helpen je werk-privé balans te verbeteren en je carrière op een duurzame manier op te bouwen.