5 redenen om te solliciteren via een recruitment bureau

In een competitieve arbeidsmarkt is het van essentieel belang dat je jezelf de kans geeft om op te vallen. Heb je weleens nagedacht over wat voor een voordelen je uit een recruiter kan halen? We spraken met Santini Heijmans om voor jou in kaart te brengen hoe hun werk van toegevoegde waarde is als je op zoek bent naar een nieuwe baan.

1) De waarde van een persoonlijke aanpak

Je cv is het enige wat een manager ziet als je op een baan solliciteert, maar als je met een recruiter werkt, dan krijgen klanten een breder beeld van je. Je bent namelijk meer dan de vaardigheden op je cv, en onze consultants investeren tijd om samen met jou af te stemmen wat je precies zoekt in een nieuwe functie.

Santini legt uit, ‘omdat we je achtergrond, je ervaring en soft skills goed leren kennen kunnen we je voorstellen aan een bedrijf dat bij je past. We doen dit zodat we je sollicitatie bij een opdrachtgever in de juiste context kunnen plaatsen. We zorgen ervoor dat ze precies weten waarom jij de juiste match voor ze bent. Dit krijg je niet voor elkaar door alleen online te solliciteren.’ Over het algemeen geven recruitment bureaus net dat beetje extra mee aan je sollicitatie. Zo heb jij alvast een streepje voor op andere kandidaten, omdat er meer informatie over je bekend is.

2) Interview voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, maar wees je ervan bewust dat bedrijven op verschillende manieren interviewen. Recruitmentbureaus weten welke methodes bedrijven hanteren, hoe hun teams zijn samengesteld en kennen de details van projecten waar ze aan werken. Ze hebben meer informatie, dus kunnen ze je adviseren hoe je het beste een interview kan aanpakken. Succesvolle recruiters hebben vaker professionals binnen een bepaald team bemiddeld, wat je helpt om beter inzicht te verkrijgen in het bedrijf en je toekomstige collega’s.

Wil je de voordelen zelf ervaren? Kijk vandaag nog bij onze huidige functies.

3) Eerlijke feedback

Als je sollicitatie niet succesvol is, dan krijg je waarschijnlijk een automatische afwijzing. Het gebeurt, zelfs de allerbeste bedrijven sturen ze. Een goed recruitment bureau zal je echter voorzien van gedetailleerde feedback op je sollicitatie. We kunnen je bijvoorbeeld precies vertellen op welke vlakken je in de procedure sterk was, en wat je verbeterpunten zijn. We verzamelen deze verbeterpunten van alle mensen die bij jouw sollicitatie betrokken waren, zodat je een volledig beeld hebt van de punten waar je een verbeterslag op kan maken.

Santini vertelt: ‘Sommige kandidaten voelen zich bezwaard om feedback op te vragen of om op te bellen na een interview. Als je met Huxley samenwerkt, dan hoef je je hier geen zorgen om te maken, omdat wij de communicatie voor je doen. We hebben regelmatig contact met zowel jou als kandidaat en onze opdrachtgever, om ervoor te zorgen dat iedereen op de hoogte is van de voortgang.’

4) We bemiddelen de beste voorwaarden voor je

Veel mensen voelen zich oncomfortabel om over hun salaris te onderhandelen,  waardoor ze soms niet eens solliciteren als een vacature niet op hun juiste salaris staat geadverteerd. In veel gevallen weten kandidaten niet dat er vaak speling in salaris is. Santini vertelt: ‘wij gaan voor het salaris van een kandidaat in onderhandeling. Kandidaten vinden dit deel van de sollicitatieprocedure vaak vervelend, maar ze kunnen de druk van de ketel halen door iemand anders hun wensen uit te laten spreken.’

We overleggen voorzichtig met onze opdrachtgevers, zodat we de beste mogelijkheden voor beide partijen op tafel kunnen leggen. Als een bedrijf weet dat ze een ideale kandidaat krijgen, dan zijn ze vaak geneigd om hun aanbod bij te stellen.

We mikken altijd op het beste voorstel voor onze kandidaten. We zijn experts in de markt en weten daardoor goed hoe jouw ervaring en vaardigheden daarop aansluiten. Dit geeft de mogelijkheid om jou een goed passend aanbod te doen, in tegenstelling tot een bedrijf die voor een dubbeltje op de voorste rij wil zitten.

5) We helpen je met je transitie

Een van de moeilijkste dingen van het starten met een nieuwe baan is je oude functie verlaten. Extra begeleiding kan een hoop stress wegnemen. Santini legt uit: ‘ons werk stopt niet als je een baan hebt gevonden. Niemand is expert in ontslag nemen en het is niet eenvoudig om de mensen waar je jaren mee hebt gewerkt achter te laten. Details als vakanties die je al hebt geboekt en je startdatum kunnen soms lastig zijn, maar wij zijn er om je daarbij te helpen.’

Bij Huxley helpen we je gedurende het volledige proces. We zorgen voor het papierwerk, we begeleiden je als je een tegenvoorstel krijgt en we helpen je om met eventuele druk om te gaan van je huidige werkgever. De wetenschap dat we dit uit je handen nemen is een grote opluchting. We houden nadat je aan de slag bent gegaan regelmatig contact om er zeker van te zijn dat je op je gemak bent in je nieuwe functie, en dat we je kunnen helpen mocht er iets zijn.

Zie je het voordeel ook? Neem dan vandaag nog contact met ons op of solliciteer op een van onze huidige functies.

Overstappen op SAP 4/HANA, maar hoe?

17 feb 2020

Het is belangrijker dan ooit om de juiste keuze te maken voor de migratie naar SAP 4HANA. Waar moet je allemaal op letten en welke stappen moet je ondernemen om SAP 4/HANA succesvol te kunnen implementeren binnen jouw organisatie?

Tags: IY IT TECHNOLOGY

6 tips om thuiswerken efficiënt en dragelijk te houden

30 mrt 2020

Thuiswerken brengt vanzelfsprekend andere factoren met zich mee waar je rekening mee moet houden als je dat niet gewend bent. Wij geven je graag een aantal tips om thuiswerken efficiënt en dragelijk te houden.

Tags: THUISWERKEN

Talent behouden en ontwikkelen voor de toekomst

12 nov 2019

Er heerst een enorme krapte op de arbeidsmarkt en er blijven banen bijkomen. Veel werkgevers hebben daarnaast moeite om schaars talent te behouden en te ontwikkelen voor de toekomst. Huxley geeft een aantal tips om je talent pool zo optimaal mogelijk te behouden en te ontwikkelen voor de toekomst.

Cybersecurity trends, wat gaat dit jaar ons brengen?

13 jan 2020

Op gebied van cybersecurity was 2019 een interessant jaar. Van wetswijzigingen, bedreigingen tot datalekken, van alles rondom cybersecurity zagen we voorbijkomen. Geen wonder dat cybersecurity een hot topic is binnen de technologische industrie en daarbuiten. Wat staat ons dit jaar allemaal te wachten? We zetten de belangrijkste trends voor je op een rij.