6 front end developer interview vragen en antwoorden

Ben je benaderd voor een interview? Of door naar de volgende ronde? Dat is goed nieuws! Om de front end baan te krijgen die je hart begeert moet je je goed voorbereiden, zelfs als je jaren front end ervaring hebt. Huxley presenteert 6 front end developer interview vragen die je kan verwachten, en de antwoorden die je kan geven.

6 front end developer interview vragen en antwoorden

1. Wat zijn je huidige front end projecten?
Met deze vraag kan je niet de mist in gaan, en het is een soort opwarmer voor het vervolg van het gesprek. Vertel over de projecten waar je aan werkt, misschien bouw je aan een nieuw stuk code, of manage je een team? Hieruit kan een recruiter opmaken wat je front end ervaring op het moment is en of daar nog extra’s bij komen kijken zoals project management, leiderschapskwaliteiten of analyses.

2. Welke front end development tools gebruik je?
Je spreekt uit ervaring, dit is bijvoorbeeld JavaScript, ECMAscript, JSON, AJAX, Angular, React, Vue, Typescript. Belangrijk is ook de versie waarmee je gewerkt hebt, zoals ES8 en Angular 6.

3. Waarom juist deze tool?
Onderbouw waarom je met bepaalde front end development tools werkt. Als je met Angular werkt kan je bijvoorbeeld antwoorden dat je snapt hoe de code in elkaar zit en je kunt deze ook zelf bouwen waardoor je het als asset kan gebruiken in je werk. Vertel ook waarom je met Angular en niet met een andere tool werkt. 

4. Daarnaast is er steeds meer vraag naar React, waardoor er ook hierover een vraag kan komen, als je hier al mee werkt.
Leg uit waarom je het bent gaan leren. Dit kan om technische redenen zijn, maar ook omdat de markt er naar is. Dit geeft aan dat je flexibel bent en inspeelt op wat de markt vraagt. Technische redenen kunnen best persoonlijk zijn, het kan afhangen van hoe het communiceert met de applicatie die je gebruikt, of dat je het fijn vind werken. Laat bijvoorbeeld zien dat je begrijpt en kan uitleggen wanneer een framework of library beter past bij de functionaliteiten en toepassingen van een product.

5. Wat is je ambitie?
Iedereen heeft zijn eigen ambities en dromen die hij / zij na wilt jagen. Als dit soort vragen in je front end developer interview worden gesteld, durf je ambities dan uit te spreken. De ontwikkelingen gaan zo snel dat banen van morgen misschien nog niet bestaan, dus in theorie is alles mogelijk.

6. Zie jij jezelf in de toekomst meer als een front end architect of een manager?
Als iemand zich als manager ziet dan is hij waarschijnlijk sterker in z’n soft skills. Als iemand zichzelf als architect ziet dan heb je wellicht potentie om technisch heel sterk te worden. Wees je er van bewust dat je goed bij jezelf blijft, sommige mensen roepen wel dat ze architect willen worden omdat ze technisch denken dat dat beter is, maar als dat niet bij je persoon past dan ga je er vaak ook niet in excelleren.

Top tip!
Je hoeft niet per se een front end interview te hebben om na te denken over je toekomst. De antwoorden op bovenstaande vragen kunnen jou ook helpen om intern te groeien of eens te reflecteren over wat je precies uit je carrière wilt halen.

Neem tijd voor reflectie. Vraag je vrienden, familie en of collega’s eens om jou in 3 woorden te omschrijven. En leg dit lijstje naast een eigen lijstje. Hieruit kan ook een hoop duidelijk worden, dacht je dat je een manager bent en zien mensen je toch meer als architect bijvoorbeeld? Dan weet je vanaf nu waar je je beter op kan focussen.

Huxley helpt jou je front end developer interview voor te bereiden

Hoewel we jou natuurlijk zelf ook interviewen, zullen we er alles aan doen zodat je goed beslagen ten ijs komt voor een interview bij een toekomstige werkgever. Bovenstaand is een selectie uit de vragen die je op je front end developer interview kan krijgen, om je een indicatie te geven van wat je kan verwachten. Een goede voorbereiding is ten slotte het halve werk. Naast een goede begeleiding en after care kunnen we je ook helpen met je salarisonderhandeling. Wil je meer weten over onze service? Neem dan contact met ons op.

5 tips voor digitale onboarding - klaarstomen op afstand

06 apr 2020

Een digitale onboarding kan een uitdaging zijn voor organisaties. Wij geven je 5 tips om personeel klaar te stomen op afstand!

INFOGRAPHIC: Tips & Tricks virtueel solliciteren

22 apr 2020

Gefeliciteerd, de eerste stap is gezet, je mag op sollicitatiegesprek komen. Dit kan in deze tijden een behoorlijke uitdaging zijn. Lees hier onze tips & tricks in een overzichtelijke infographic.

Werken als UX-designer in de financiële dienstverlening

05 nov 2019

UX- design en de financiële dienstverlening gaan steeds vaker hand in hand. Zo zien banken ‘user experience’ als een van de nieuwste concurrentievoordelen ten opzichte van hun concurrenten. Mits ze het goed doen natuurlijk. Daarvoor zijn experts op gebied van UX-design nodig en het liefst experts die ervaring en/of affiniteit hebben met de financiële dienstverlening. Waarom is deze sector zo interessant voor UX-designers en wat zijn de recente ontwikkelingen? Je leest het hier.

5 tips om je werk-privé balans te verbeteren

30 okt 2019

Sommige professionals gaan zo op in hun werk dat de balans tussen werk en privé zoek raakt. Het is belangrijk dat je je hier bewust van bent, en dat je kunt identificeren wanneer de balans onbalans wordt. Huxley heeft meer dan 20 jaar ervaring in het recruitment vak, en met onze expertise hebben we 5 tips voor je geselecteerd die je kunnen helpen je werk-privé balans te verbeteren en je carrière op een duurzame manier op te bouwen.