6 front end developer interview vragen en antwoorden

Ben je benaderd voor een interview? Of door naar de volgende ronde? Dat is goed nieuws! Om de front end baan te krijgen die je hart begeert moet je je goed voorbereiden, zelfs als je jaren front end ervaring hebt. Huxley presenteert 6 front end developer interview vragen die je kan verwachten, en de antwoorden die je kan geven.

6 front end developer interview vragen en antwoorden

1. Wat zijn je huidige front end projecten?
Met deze vraag kan je niet de mist in gaan, en het is een soort opwarmer voor het vervolg van het gesprek. Vertel over de projecten waar je aan werkt, misschien bouw je aan een nieuw stuk code, of manage je een team? Hieruit kan een recruiter opmaken wat je front end ervaring op het moment is en of daar nog extra’s bij komen kijken zoals project management, leiderschapskwaliteiten of analyses.

2. Welke front end development tools gebruik je?
Je spreekt uit ervaring, dit is bijvoorbeeld JavaScript, ECMAscript, JSON, AJAX, Angular, React, Vue, Typescript. Belangrijk is ook de versie waarmee je gewerkt hebt, zoals ES8 en Angular 6.

3. Waarom juist deze tool?
Onderbouw waarom je met bepaalde front end development tools werkt. Als je met Angular werkt kan je bijvoorbeeld antwoorden dat je snapt hoe de code in elkaar zit en je kunt deze ook zelf bouwen waardoor je het als asset kan gebruiken in je werk. Vertel ook waarom je met Angular en niet met een andere tool werkt. 

4. Daarnaast is er steeds meer vraag naar React, waardoor er ook hierover een vraag kan komen, als je hier al mee werkt.
Leg uit waarom je het bent gaan leren. Dit kan om technische redenen zijn, maar ook omdat de markt er naar is. Dit geeft aan dat je flexibel bent en inspeelt op wat de markt vraagt. Technische redenen kunnen best persoonlijk zijn, het kan afhangen van hoe het communiceert met de applicatie die je gebruikt, of dat je het fijn vind werken. Laat bijvoorbeeld zien dat je begrijpt en kan uitleggen wanneer een framework of library beter past bij de functionaliteiten en toepassingen van een product.

5. Wat is je ambitie?
Iedereen heeft zijn eigen ambities en dromen die hij / zij na wilt jagen. Als dit soort vragen in je front end developer interview worden gesteld, durf je ambities dan uit te spreken. De ontwikkelingen gaan zo snel dat banen van morgen misschien nog niet bestaan, dus in theorie is alles mogelijk.

6. Zie jij jezelf in de toekomst meer als een front end architect of een manager?
Als iemand zich als manager ziet dan is hij waarschijnlijk sterker in z’n soft skills. Als iemand zichzelf als architect ziet dan heb je wellicht potentie om technisch heel sterk te worden. Wees je er van bewust dat je goed bij jezelf blijft, sommige mensen roepen wel dat ze architect willen worden omdat ze technisch denken dat dat beter is, maar als dat niet bij je persoon past dan ga je er vaak ook niet in excelleren.

Top tip!
Je hoeft niet per se een front end interview te hebben om na te denken over je toekomst. De antwoorden op bovenstaande vragen kunnen jou ook helpen om intern te groeien of eens te reflecteren over wat je precies uit je carrière wilt halen.

Neem tijd voor reflectie. Vraag je vrienden, familie en of collega’s eens om jou in 3 woorden te omschrijven. En leg dit lijstje naast een eigen lijstje. Hieruit kan ook een hoop duidelijk worden, dacht je dat je een manager bent en zien mensen je toch meer als architect bijvoorbeeld? Dan weet je vanaf nu waar je je beter op kan focussen.

Huxley helpt jou je front end developer interview voor te bereiden

Hoewel we jou natuurlijk zelf ook interviewen, zullen we er alles aan doen zodat je goed beslagen ten ijs komt voor een interview bij een toekomstige werkgever. Bovenstaand is een selectie uit de vragen die je op je front end developer interview kan krijgen, om je een indicatie te geven van wat je kan verwachten. Een goede voorbereiding is ten slotte het halve werk. Naast een goede begeleiding en after care kunnen we je ook helpen met je salarisonderhandeling. Wil je meer weten over onze service? Neem dan contact met ons op.

Covid-19 Update

21 mrt 2020

Onze missie - de juiste mensen samenbrengen om te bouwen aan de toekomst – is nooit belangrijker geweest dan vandaag de dag.

Millennials en CEO’s, een gouden team

22 okt 2019

Zou je een millennial of generatie z-er naast een CEO zetten? Misschien is het wel een gouden team. Als expert op het gebied van arbeidsbemiddeling geeft Huxley inzicht in de wereld van leiderschap en generatie verschillen en brengt perspectief om de kloof te dichten.

Huxley en de CIODays, een dubbel jubileum

04 nov 2019

Voor de 15e keer op rij staan de CIODay’s voor de deur. Een jubileumjaar. Huxley is al 5 jaar trouw partner en ook dit jaar zijn wij weer van de partij. Twee jubilea. Dat mag gevierd worden. We spraken met onze business manager Catherine Spelde over de CIODay en de huidige markttrends op het gebied van tech, werving en selectie. We delen wat we zien in het veld, en wat er nodig is om front runner te blijven op het gebied van talent management en leiderschap.

5 Tips om open source te gebruiken

10 okt 2019

Open source kan vele malen goedkoper zijn omdat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden. Het is daarnaast efficiënter en biedt veel developers een flexibele aanpak, omdat de keuzes uitgebreid zijn. Sommige bedrijven zijn echter terughoudend met het gebruiken door de risico’s die het met zich mee brengt.

Tags: TECHNOLOGY IT