Een digitale toost op de successen van 2018 en de kansen en uitdagingen in 2019

We zijn een kleine maand verwijderd van 2019. Afgelopen jaar was een zeer succesvol jaar voor Huxley en dat wordt deze maand nog eens extra goed gevierd. Welke ontwikkelingen hebben er plaatsgevonden, waar staan we nu en wat staat de recruitmentmarkt in 2019 te wachten. Marc Voskuilen, directeur Huxley Nederland en Spanje, vertelt ons over de successen van 2018 en de uitdagingen voor 2019.

Nieuwe kantoren in Eindhoven en Barcelona

Om te beginnen blikken we terug op de ontwikkelingen tijdens dit fantastische jaar. Huxley opende dit jaar twee succesvolle nieuwe kantoren in Eindhoven en Barcelona.

Marc: ‘Fantastisch om te zien dat de energie van de medewerkers vanaf dag één direct voelbaar was. Er wordt hard gewerkt door gedreven medewerkers met een voelbaar hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Succesvolle plaatsingen volgden in een rap tempo. Wij zijn erg benieuwd wat 2019 ons hier gaat brengen.’

You’re Welcome

Het kantoor in Amsterdam verhuisde dit jaar naar een nieuwe centrale plek. Het prachtige pand aan de Keizersgracht ademt Huxley’s concept ‘You’re Welcome’. Letterlijk, want vanaf de eerste stap in het kantoor voel je de warme en welkome ambiance.

Marc: ‘De look en feel past perfect bij wie we zijn: professioneel, open en relaxt. De You’re Welcome strategie is iets waar we heel trots op zijn. Het is overal terug te vinden binnen Huxley. Van de cultuur op de werkvloer tot de tone of voice tijdens gesprekken met opdrachtgevers en kandidaten. ’

Wat is de kracht van Huxley?

Marc: ‘Een van de grootste krachten van Huxley is het sterke netwerk dat we hebben opgebouwd met zowel onze kandidaten als onze opdrachtgevers. Sommige kandidaten werken al meer dan 10 jaar met ons samen. Kandidaten die erg waardevol en vaak zeer moeilijk te vinden zijn. Door deze sterke band is het voor ons mogelijk om snel te schakelen. We weten wanneer ze beschikbaar zijn, over welke kennis en skills ze beschikken en, heel belangrijk, wat hun ambities zijn. Door goed naar opdrachtgevers en kandidaten te luisteren en daar de tijd voor te nemen zijn we in staat de ideale match te maken.’

Wat zijn de uitdagingen voor 2019?

In 2018 zijn er grote successen geboekt, maar om dit succes voort te zetten moet je blijven ontwikkelen en innoveren. Wat gaat Huxley doen om van 2019 net zo’n succesvol jaar te maken?

Marc: ’Customer journey is niet voor niets een populaire term. Ook binnen de recruitmentmarkt is het belangrijk om de customer journey te blijven optimaliseren. Van het eerste contactmoment tot de laatste werkdag (bij een project) moeten de klanten en kandidaten centraal staan. Het is een lang traject, waarbij de verschillende stappen intensief moeten worden begeleid en gemonitord.

Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Marc: ‘Neem als voorbeeld de freelancemarkt. Deze is sterk gegroeid de afgelopen jaren. Veel mensen zien de voordelen van op projectbasis werken. Niet alleen de vrijheid maar ook de economische motieven spelen daarbij een grote rol. Om in te spelen op de flexibiliteit is het belangrijk om ook de complexere trajecten, zoals contractuele afhandeling en facturatie, te blijven verbeteren. Daar ligt komend jaar de uitdaging.

Waar liggen de grootste kansen in de recruitmentmarkt komend jaar?

Met de huidige ontwikkelingen binnen IT en technologie wordt er steeds meer mogelijk op recruitmentvlak.

Marc: ‘Ondanks dat automatisering op de loer ligt blijft het een echte people business. Zonder de menselijke nuances op te pikken, mensen hun verhaal te laten vertellen, het opbouwen van relaties met mensen en het bouwen van een krachtig netwerk is ons werk niet mogelijk. De uitdaging ligt hem in het vinden van de balans tussen de technische mogelijkheden en het echte mensenwerk. Wij kijken erg uit naar het nieuwe jaar en zijn nieuwe uitdagingen en kansen!’

Wat is geo-engineering en gaat het ons klimaat redden?

11 sep 2019

De term geo-engineering zien we steeds vaker opduiken in de media. Wat is geo-engineering eigenlijk? Kan geo-engineering het klimaat redden en wat zijn de risico’s? Je leest het in ons nieuwe artikel.

Talent behouden en ontwikkelen voor de toekomst

12 nov 2019

Er heerst een enorme krapte op de arbeidsmarkt en er blijven banen bijkomen. Veel werkgevers hebben daarnaast moeite om schaars talent te behouden en te ontwikkelen voor de toekomst. Huxley geeft een aantal tips om je talent pool zo optimaal mogelijk te behouden en te ontwikkelen voor de toekomst.

Zo belangrijk is een goede ergonomische werkomgeving

16 okt 2019

Er wordt veel aandacht besteedt aan het reduceren van stress, het bewaken van een gezonde werk-prive balans, maar als het gaat om een gezonde werkomgeving is ergonomie een vaak ondergeschoven kindje. Wat is ergonomie en waarom is een goede ergonomische werkomgeving zo belangrijk? Je leest het in dit artikel.

De Nederlandse arbeidsmarkt in 2020

14 okt 2019

Nieuwsberichten volgen elkaar snel op: no-deal Brexit, lagere rentes, Duitse economie laat in laatste kwartaal een krimp zien maar Nederland groeit vooralsnog. Huxley maakt een analyse van het huidige arbeidsklimaat en deelt haar inzicht.