Deze verzekeringen zijn handig om als ZZP’er af te sluiten!

Werken als ZZP’er geeft je veel vrijheid en voldoening. Kanttekening is onder andere het risico dat je loopt als ZZP’er. Gelukkig kun je je voor veel risico’s verzekeren. Helaas brengt dat wel de nodige kosten met zich mee. Daarom is het goed om te kijken naar welke verzekeringen het beste bij jou passen. Wij geven je een overzicht en uitleg over vijf meest gebruikte verzekeringen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Werknemers die in dienst zijn van een baas zijn automatisch verzekerd voor o.a. arbeidsongeschiktheid. Als ZZP’er ben je niet automatisch verzekerd wat grote problemen met zich kan meebrengen als je arbeidsongeschikt raakt. Wanneer je door ziekte of bijvoorbeeld een blessure jouw werk niet of gedeeltelijk niet kunt uitvoeren loop je inkomen mis. Een aantal weken houden de meeste ZZP’ers het nog wel uit, maar duurt het maanden dan kan dit tot grote problemen leiden. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) garandeer je je inkomen.  Nadeel is dat de verzekering redelijk duur is. Daarom kiezen veel ZZP’er ervoor om geen verzekering af te sluiten. Voordeel is dat de arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekbaar is voor de inkomensbelasting.

Rechtsbijstandsverzekering

Het kan zijn dat je als ondernemer te maken krijgt met een juridisch conflict of dat je te maken krijgt met niet betalende klanten. Met een rechtsbijstandsverzekering verzeker je jezelf voor de kosten van een advocaat, proceskosten en andere bijkomende kosten. Gemiddeld kost deze verzekering tussen de 15 a 50 euro.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Bijna alle ondernemers sluiten deze verzekering af. In Nederland ben je verplicht een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, maar deze geld niet in werksituaties. Vooral voor ondernemers waarbij de kans op schade tijdens het werk groot is is het zeer verstandig om deze verzekering af te sluiten. Deze verzekering is gemiddeld tussen de 5 a 15 euro per maand.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Sommige beroepen brengen beroepsrisico’s met zich mee. Indien jouw beroep een beroepsrisico met zich meebrengt is het verstandig hiervoor een verzekering af te sluiten. Hiermee voorkom je hoge kosten van grote financiële claims bij het maken van een fout. De kosten voor deze verzekering zijn gemiddeld 40 euro per maand.

Inventaris- en goederenverzekering

Dit komt overeen met inboedelverzekering, maar dan zakelijk. Zoals de naam al zegt verzeker je hiermee jouw inventaris en goederen voor schade en diefstal. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de inventaris die jij wil verzekeren, maar ook van de diefstal- en schadegevoeligheid.

Cybersecurity trends, wat gaat dit jaar ons brengen?

13 jan 2020

Op gebied van cybersecurity was 2019 een interessant jaar. Van wetswijzigingen, bedreigingen tot datalekken, van alles rondom cybersecurity zagen we voorbijkomen. Geen wonder dat cybersecurity een hot topic is binnen de technologische industrie en daarbuiten. Wat staat ons dit jaar allemaal te wachten? We zetten de belangrijkste trends voor je op een rij.

Artificial Intelligence (AI) in de farmaceutische industrie

17 jun 2020

Artificial Intelligence (AI) is een opkomende technologie binnen de farmaceutische industrie en kan succesvol worden ingezet om processen te versnellen en onderzoekskosten te verlagen. Hoe werkt dat nou en wat zijn de laatste ontwikkelingen?

Talent behouden en ontwikkelen voor de toekomst

12 nov 2019

Er heerst een enorme krapte op de arbeidsmarkt en er blijven banen bijkomen. Veel werkgevers hebben daarnaast moeite om schaars talent te behouden en te ontwikkelen voor de toekomst. Huxley geeft een aantal tips om je talent pool zo optimaal mogelijk te behouden en te ontwikkelen voor de toekomst.

Huxley en de CIODays, een dubbel jubileum

04 nov 2019

Voor de 15e keer op rij staan de CIODay’s voor de deur. Een jubileumjaar. Huxley is al 5 jaar trouw partner en ook dit jaar zijn wij weer van de partij. Twee jubilea. Dat mag gevierd worden. We spraken met onze business manager Catherine Spelde over de CIODay en de huidige markttrends op het gebied van tech, werving en selectie. We delen wat we zien in het veld, en wat er nodig is om front runner te blijven op het gebied van talent management en leiderschap.