Deze verzekeringen zijn handig om als ZZP’er af te sluiten!

Werken als ZZP’er geeft je veel vrijheid en voldoening. Kanttekening is onder andere het risico dat je loopt als ZZP’er. Gelukkig kun je je voor veel risico’s verzekeren. Helaas brengt dat wel de nodige kosten met zich mee. Daarom is het goed om te kijken naar welke verzekeringen het beste bij jou passen. Wij geven je een overzicht en uitleg over vijf meest gebruikte verzekeringen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Werknemers die in dienst zijn van een baas zijn automatisch verzekerd voor o.a. arbeidsongeschiktheid. Als ZZP’er ben je niet automatisch verzekerd wat grote problemen met zich kan meebrengen als je arbeidsongeschikt raakt. Wanneer je door ziekte of bijvoorbeeld een blessure jouw werk niet of gedeeltelijk niet kunt uitvoeren loop je inkomen mis. Een aantal weken houden de meeste ZZP’ers het nog wel uit, maar duurt het maanden dan kan dit tot grote problemen leiden. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) garandeer je je inkomen.  Nadeel is dat de verzekering redelijk duur is. Daarom kiezen veel ZZP’er ervoor om geen verzekering af te sluiten. Voordeel is dat de arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekbaar is voor de inkomensbelasting.

Rechtsbijstandsverzekering

Het kan zijn dat je als ondernemer te maken krijgt met een juridisch conflict of dat je te maken krijgt met niet betalende klanten. Met een rechtsbijstandsverzekering verzeker je jezelf voor de kosten van een advocaat, proceskosten en andere bijkomende kosten. Gemiddeld kost deze verzekering tussen de 15 a 50 euro.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Bijna alle ondernemers sluiten deze verzekering af. In Nederland ben je verplicht een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, maar deze geld niet in werksituaties. Vooral voor ondernemers waarbij de kans op schade tijdens het werk groot is is het zeer verstandig om deze verzekering af te sluiten. Deze verzekering is gemiddeld tussen de 5 a 15 euro per maand.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Sommige beroepen brengen beroepsrisico’s met zich mee. Indien jouw beroep een beroepsrisico met zich meebrengt is het verstandig hiervoor een verzekering af te sluiten. Hiermee voorkom je hoge kosten van grote financiële claims bij het maken van een fout. De kosten voor deze verzekering zijn gemiddeld 40 euro per maand.

Inventaris- en goederenverzekering

Dit komt overeen met inboedelverzekering, maar dan zakelijk. Zoals de naam al zegt verzeker je hiermee jouw inventaris en goederen voor schade en diefstal. De kosten zijn afhankelijk van de waarde van de inventaris die jij wil verzekeren, maar ook van de diefstal- en schadegevoeligheid.

Overstappen op SAP 4/HANA, maar hoe?

17 feb 2020

Het is belangrijker dan ooit om de juiste keuze te maken voor de migratie naar SAP 4HANA. Waar moet je allemaal op letten en welke stappen moet je ondernemen om SAP 4/HANA succesvol te kunnen implementeren binnen jouw organisatie?

Tags: IY IT TECHNOLOGY

De overstap van het oude vertrouwde naar SAP S/4HANA

10 feb 2020

Wat zijn de voordelen van SAP S/4HANA en hoe kan men het systeem succesvol implementeren? In dit artikel besteden wij daar aandacht aan.

Tags: IT TECHNOLOGY

Cybersecurity trends, wat gaat dit jaar ons brengen?

13 jan 2020

Op gebied van cybersecurity was 2019 een interessant jaar. Van wetswijzigingen, bedreigingen tot datalekken, van alles rondom cybersecurity zagen we voorbijkomen. Geen wonder dat cybersecurity een hot topic is binnen de technologische industrie en daarbuiten. Wat staat ons dit jaar allemaal te wachten? We zetten de belangrijkste trends voor je op een rij.

Wat verandert er in 2020 voor zzp’ers?

29 dec 2019

Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent een aantal veranderingen voor zzp’ers. Vanaf 1 januari 2020 zullen er nieuwe wetten en regels ingaan. Ben jij benieuwd wat er gaat veranderen? Wij hebben de belangrijkste wijzingen voor je op een rij gezet.