Do’s bij een eerste sollicitatiegesprek

De meeste mensen zijn zenuwachtig voor hun eerste sollicitatiegesprek. En dat is niet gek; zeker als ze de nieuwe baan graag willen. Een goede eerste indruk is enorm belangrijk. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de eerste indruk zeer bepalend is voor het verloop van de rest van de sollicitatieprocedure. 

Hoe zorg je dat je goed voor de dag komt bij jouw eerste sollicitatiegesprek? Huxley's recruiters geven jou de beste tips.

Kom op tijd

Voor de meeste mensen is dit (hopelijk) vanzelfsprekend. Te laat komen staat erg onprofessioneel en verpest gelijk je kans op een goede eerste indruk. Ga op tijd van huis en houd met je planning rekening met eventuele barrières.

Goed voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je zelfverzekerd antwoord kan geven op de vragen die worden gesteld. Door je goed voor te bereiden op kritische vragen heb je al een streepje voor. Wij schreven al eerder een blog over de meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek. Heel verstandig om deze even goed door te nemen.

Zorg dat je er verzorgd uitziet

Een verzorgd uiterlijk is heel bepalend voor de eerste indruk. Strijk je kleren, zorg voor een frisse adem, was je haar en draag een outfit waar jij je comfortabel in voelt, maar die passend is voor een sollicitatiegesprek.

Wees eerlijk

Het is erg belangrijk om eerlijk antwoord te geven op de vragen die worden gesteld. Een leugentje op bestwil is niet zo verstandig tijdens een sollicitatiegesprek. Vaak komt het toch uit en dan kun je fluiten naar je nieuwe baan.

Stel zelf goede vragen

Bereid een aantal goede vragen voor die je wilt stellen tijdens het gesprek. Men zal zeker op prijs stellen dat je interesse toont in de organisatie en dat je je best doet om de functie en organisatie goed in kaart te brengen. In een eerdere blog besteedde we hier al aandacht aan. Lees hier een aantal voorbeelden van vragen die jij kunt stellen.

Zet je telefoon op stil

Een klassieke fout, maar het is natuurlijk heel gênant als je telefoon tijdens het gesprek afgaat. Zet hem op vliegtuigstand of het liefst helemaal uit.

Moeite met thuiswerken? Wij geven je 4 tips om je werkdag productiever te maken

23 apr 2020

Thuiswerken, de een doet het fluitend, springt van de een naar de andere taak en is heel erg productief, de ander raakt door het minste en geringste afgeleid, schiet in de stress en krijgt niks gedaan. Wat je situatie ook is, een aantal tips om je werkdag (nog) productiever te maken zijn altijd welkom.. Wij geven je vier motiverende tips!

Tags: REMOTE WORK

6 tips om thuiswerken efficiënt en dragelijk te houden

30 mrt 2020

Thuiswerken brengt vanzelfsprekend andere factoren met zich mee waar je rekening mee moet houden als je dat niet gewend bent. Wij geven je graag een aantal tips om thuiswerken efficiënt en dragelijk te houden.

Tags: THUISWERKEN

Covid-19 Update

21 mrt 2020

Onze missie - de juiste mensen samenbrengen om te bouwen aan de toekomst – is nooit belangrijker geweest dan vandaag de dag.

Op deze aftrekposten heb je recht als zzp’er!

28 feb 2020

Wat veel zzp’ers niet weten wanneer ze beginnen als zelfstandige is dat ze recht hebben op verschillende aftrekposten, mits ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Benieuwd naar welke aftrekposten dat zijn en wat de voorwaarden zijn? Lees dan verder!