.NET developer boeken die je op je stapel moet hebben

Je weet natuurlijk dat technologie niet stil staat, en ondanks dat Microsofts’ .NET framework de beste carrière mogelijkheden biedt is het belangrijk om te zorgen dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Daarbij kan een spiekbriefje van tijd tot tijd goed van pas komen. Huxley deed onderzoek naar de talen en tools met de meeste potentie op het moment van schrijven, en stelde aan de hand daarvan een lijst samen met de .NET developer boeken die je helpen je kennis op pijl te houden.

1. Basis Asp.NET Core

In het artikel, ‘Kennis en kunde om je volgende project te garanderen,’ lees je alles over hoe breed inzetbaar .NET Core is. Het wordt al gebruikt in Asp .NET Core, en daarom adviseren we elke .NET developer om tenminste de basis goed te beheersen.

Onze aanrader: ‘Pro ASP. NET Core MVC’
Auteur: Freeman, Adam
Relevant voor: .NET developers met basis kennis van C# en Asp .NET
Waarom: Door Pro ASP .NET Core MVC te lezen krijg je een volledig beeld van de IT architectuur en hoe je dit op Cloud en mobiele applicaties kan toepassen. Asp.NET Core MVC is een compleet nieuwe basis in Microsofts framework en laat web forms daar volledig buiten. De voordelen van ASP .NET Core zijn eindeloos, zo voorzien ze je van een meer agile manier om bugs te spotten, om nieuwe of bestaande projecten op te zetten en uit te bereiden en om op een solide, samenhangende manier te implementeren.

 2. Microsoft Azure

Je kunt niet meer om cloud computing heen, en om hiermee te kunnen werken is Microsoft Azure de taal die je moet beheersen. Als je je data al op je interne server opsloeg, dan kan je je risico’s verminderen door met Azure je data door externe virtuele servers leiden. Er zijn uiteraard meerdere boeken van Microsoft zelf om Azure te leren, maar speciaal voor jou hebben we het boek geselecteerd waarmee je Azure kan leren op een wel heel snelle en efficiënte manier:

Onze aanrader: ‘Learn Azure in a month of lunches’
Auteur: Manning
Relevant voor: .NET developers die de basis van Azure willen leren
Waarom: Ja, je hebt het goed gelezen, je kunt Azure leren terwijl je op pauze bent! Dit is de oplossing voor je werk-privé balans, omdat je op deze manier niet na werk hoeft te studeren. Het boek is helder geschreven en presenteert Azure in 21 hapklare brokken die direct implementeerbaar zijn. Perfect om te lezen tijdens je lunch!

Voordat we verder gaan.. ben je al klaar met lunchen? En kan je niet wachten om je nieuwe kennis toe te passen? Onze opdrachtgevers werken met de nieuwste technologie, check de meest uitdagende banen hier!

 3. Kubernetes

De interesse in containerized applications neemt snel toe. Er zijn meerdere redenen voor, het is gemakkelijk in gebruik, het is minder belastend voor een server en kan efficiënt op grote veranderingen in verkeer inspelen. Kubernetes is van origine opgezet door Google en is een open-source systeem dat containerized applications automatiseert. De potentie van Kubernetes is door meerdere bedrijven al opgemerkt en niet de minste: Bloomberg, Ebay, Zalando en Github zijn grootgebruikers.

Onze aanrader: ‘Kubernetes up and running: dive into the future of infrastructure’
Auteur: Hightower, Kelsey et al
Relevant voor: .Net developers die met .NET Core en cloud based applications werken
Waarom: ‘Kubernetes up and running,’ geeft je een overzichtelijke introductie in Kubernetes en laat zien hoe je het agile en geautomatiseerd kan laten werken. Daarnaast gaat het in op het verder uitbreiden van containers zoals Docker, met voorbeelden uit de praktijk. Als je dit boek gelezen hebt, dan heb je een goed beeld van Kubernetes, wat je absoluut zal helpen om nog efficiënter met Cloud toepassingen te werken. Voor meer informatie over Docker en het moderniseren van .NET framework applicaties lees je snel onze laatste tip hieronder!

 4. Modernisering van .NET Framework Apps

Met Microsoft Azure en Kubernetes spraken we al over Cloud computing, en dat is precies waar je mee zal werken als je .NET framework apps wilt moderniseren. Het lastige van moderniseren is dat het heel veel tijd in beslag kan nemen, vooral als je het complete framework wilt herschrijven. Maar… we hebben goed nieuws voor je! Het hoeft niet zo heel veel tijd te kosten en je kunt het complete framework naar een nieuwe omgeving verplaatsen zonder al te veel aan de bestaande applicatie aan te passen. Dit hangt natuurlijk van je applicatie af; de tijd en mogelijkheden die je hebt om mee te werken bepalen of je de verschuiving direct kan maken of dat je eerst een aantal aanpassingen moet doen. Speciaal hiervoor hebben we een boek voor je geselecteerd dat je kan helpen in het maken van je beslissing.

Onze aanrader: Docker on Windows
Auteur: Stoneman, Elton
Relevant voor: .NET developers die klaar zijn voor cloud computing en het verplaatsen van bestaande applicaties
Waarom: Als je je bestaande .NET applicatie wilt verplaatsen zonder het compleet te herschrijven, of als je het in de Cloud wilt zetten, dan is dit het beste boek om te lezen. Het begin is makkelijk te begrijpen, en geleidelijk aan gaat het verder in op complexere casussen zoals het moderniseren van Asp.NET en SQL server apps.

Veel leesplezier!

 

Millennials en CEO’s, een gouden team

22 okt 2019

Zou je een millennial of generatie z-er naast een CEO zetten? Misschien is het wel een gouden team. Als expert op het gebied van arbeidsbemiddeling geeft Huxley inzicht in de wereld van leiderschap en generatie verschillen en brengt perspectief om de kloof te dichten.

Cybersecurity trends, wat gaat dit jaar ons brengen?

13 jan 2020

Op gebied van cybersecurity was 2019 een interessant jaar. Van wetswijzigingen, bedreigingen tot datalekken, van alles rondom cybersecurity zagen we voorbijkomen. Geen wonder dat cybersecurity een hot topic is binnen de technologische industrie en daarbuiten. Wat staat ons dit jaar allemaal te wachten? We zetten de belangrijkste trends voor je op een rij.

Overstappen op SAP 4/HANA, maar hoe?

17 feb 2020

Het is belangrijker dan ooit om de juiste keuze te maken voor de migratie naar SAP 4HANA. Waar moet je allemaal op letten en welke stappen moet je ondernemen om SAP 4/HANA succesvol te kunnen implementeren binnen jouw organisatie?

Tags: IY IT TECHNOLOGY

5 tips om je werk-privé balans te verbeteren

30 okt 2019

Sommige professionals gaan zo op in hun werk dat de balans tussen werk en privé zoek raakt. Het is belangrijk dat je je hier bewust van bent, en dat je kunt identificeren wanneer de balans onbalans wordt. Huxley heeft meer dan 20 jaar ervaring in het recruitment vak, en met onze expertise hebben we 5 tips voor je geselecteerd die je kunnen helpen je werk-privé balans te verbeteren en je carrière op een duurzame manier op te bouwen.