Zo ben je nooit meer afgeleid

Ja, het gebeurd echt, nu, op dit moment. Het feit dat je dit artikel leest is direct bewijs dat je door een externe trigger wordt afgeleid; ons. Het gebeurt de meest gefocuste professionals, dus klik nog niet weg. We hebben speciaal voor jou een artikel klaar gezet waar we je in 3 minuten alles uitleggen over externe triggers, en wat je er aan kunt doen. Dus in theorie hoef je nooit meer door ons te worden afgeleid. We behandelen de volgende topics:

  1. Wat zijn externe triggers

  2. Hoe externe triggers voor afleiding zorgen

  3. Hoe ben je nooit meer afgeleid

  4. Wat zijn de beste apps om je focus terug te krijgen

1.Wat zijn externe triggers

In dit artikel behandelen we het afleidingsmodel van Nir Eyal, dat we hebben toegepast op jouw werk omgeving. In deze context kan een externe trigger het best worden gedefinieerd als een externe bron die voor afleiding zorgt. Externe triggers hebben verschillende vormen, zoals collega’s die je iets vragen, mensen die vergaderingen inplannen, of, het belangrijkste van onze digitale wereld: je mobiele telefoon.

2.Hoe externe triggers voor afleiding zorgen

Om de optelsom van hoe afleiding wordt veroorzaakt uit te leggen gaan we verder in op de overige factoren die een rol spelen in dit proces:

Interne triggers
Interne triggers gebeuren in je hoofd, dit kunnen gedachten zijn, of een gevoel. Een interne trigger kan bijvoorbeeld het gevoel zijn dat je trek hebt, wat jou aangeeft dat je iets moet eten. Een externe trigger kan in dit geval een etensgeur zijn, die jou laat denken dat je trek hebt. Dit spoort je aan om actie te ondernemen – met als gevolg dat je afgeleid bent en je iets te eten gaat regelen.

Tractie
Tractie of actie is dat wat je gaat doen ten gevolge van een interne of externe trigger. Soms kan dit tegen beter weten in zijn, bijvoorbeeld als je bent afgeleid door een inkomend WhatsApp berichtje, terwijl je eigenlijk je werk op tijd moet afmaken.

In de bijgaande illustratie zie je hoe alle 4 de factoren samenkomen en hoe het afleidingsmodel werkt.

Denk nu eens terug aan het voorbeeld in de eerste alinea, waar je agenda soms overstroomt van alle meetings die worden ingepland. Dit gebeurt ons allemaal, maar als je je bewust bent van het feit dat deze afspraken als externe triggers werken dan kan je je week veel efficiënter inplannen. Laten we hier iets verder op ingaan, en je laten zien hoe je nooit meer afgeleid hoeft te zijn.

3. Hoe ben je nooit meer afgeleid


Het is tijd om zelf de controle terug te pakken, de volgende tips helpen je om nooit meer afgeleid te zijn.

  1. Vraag jezelf of de trigger op dit moment voor jou waarde toevoegt. Stel prioriteiten

  2. Zet mobiele apparaten uit of op slaapstand als ze niet nodig zijn

  3. Blokkeer tijd in je agenda om op je eigen werk te kunnen focussen en om een strak vergader schema voor te zijn
     

4.Wat zijn de beste apps om je focus terug te krijgen

Terwijl je gedachte aan apps misschien juist uitgaat naar afleiding kunnen sommige apps je helpen om je focus terug te krijgen. We hebben de leukste voor je geselecteerd, zodat je nooit meer afgeleid hoeft te zijn:

Forest – Stay Focussed (IOS)

Met deze app plant je een zaadje waar een boom uit gaat groeien. Maar let op! Zodra je afgeleid bent en je je telefoon pakt dan verdort hij.
Dit maakt je niet alleen bewust van je telefoongebruik, het maakt focussen ook
een leuk spelletje. De ervaring leert dat het best een tevreden gevoel geeft als je je boom ziet groeien, en als je het heel goed doet dan kan je zelfs nieuwe soorten planten om een compleet afleidingsvrij bos te maken.

 

Space (IOS en Android)

Space zet jouw afleiding en smartphone verslaving om in een verslavingsscore. Deze score geeft weer hoe vaak je je telefoon ontgrendelt, en hoe vaak je andere websites bezoekt. Ironisch genoeg is deze app vrij verslavend, en wil je zo snel mogelijk je verslavingsscore omlaag zien te krijgen zodat je spacebubbel zo groot mogelijk blijft. Space stuurt je een aardige notificatie om je eraan te herinneren dat je afgeleid bent als je te lang met je telefoon bezig bent, en je kunt je resultaten met je familie en vrienden delen. Voor degenen die wel van een wedstrijdje houden is dit het perfecte medicijn tegen afleiding.Brain.fm (IOS en Android)
Brain.fm is een AI geïnspireerde tool die je helpen om je focus te behouden. Brain.fm is niet zomaar een app die afspeellijsten aanbied. De muziek die je kan kiezen is gecomponeerd op basis van neurowetenschap
en heeft een positieve invloed op je focus of helpt je om juist meer te ontspannen, afhankelijk van het doel waarvoor je het gebruikt.

 

Focus (IOS, Mac)
Hulp nodig met time management? Focus is de app die je nodig hebt. Het laat je tijd goals zetten en heeft een functie om je taken te beheren zodat je nooit meer iets vergeet. Sommige mensen worden daarbij zo gefocust dat ze vergeten om pauze te nemen maar ook hieraan is gedacht. Focus helpt je om je dag goed in te delen en om pauzes in te roosteren. Op deze manier blijf je geconcentreerd, wat je kans op afleiding vermindert.


Huxley kan je helpen met een carrière zonder afleiding

Bij Huxley bieden we recruitment services die jou niet van je carrière pad afleiden. We zorgen ervoor dat we je alleen banen voorstellen die relevant voor jou zijn, door goed naar je behoefte en ambities te luisteren. Door ons niche netwerk kennen we onze opdrachtgevers goed, waardoor we vaak al weten dat er een functie vrij komt voordat deze op de markt is. Als je klaar bent voor je volgende stap, neem dan een kijkje bij onze huidige functies.

Wat is geo-engineering en gaat het ons klimaat redden?

11 sep 2019

De term geo-engineering zien we steeds vaker opduiken in de media. Wat is geo-engineering eigenlijk? Kan geo-engineering het klimaat redden en wat zijn de risico’s? Je leest het in ons nieuwe artikel.

Wat zegt een vacature echt?

20 nov 2019

Er zijn er ontelbaar vacatures, maar soms is het niet helemaal duidelijk wat een vacature echt zegt. Wil jouw toekomstige werkgever het schaap met de vijf poten? Of wat kan je tussen de lijntjes door lezen?

De Nederlandse arbeidsmarkt in 2020

14 okt 2019

Nieuwsberichten volgen elkaar snel op: no-deal Brexit, lagere rentes, Duitse economie laat in laatste kwartaal een krimp zien maar Nederland groeit vooralsnog. Huxley maakt een analyse van het huidige arbeidsklimaat en deelt haar inzicht.

Fintech trends die je op dit moment moet weten

23 sep 2019

If you can’t beat them, join them.’ Innovatie is het sleutelwoord om competitief te blijven in fintech. Denk bijvoorbeeld aan cybersecurity, open banking, regtech, blockchain en AI. Een rapport van PWC wijst uit dat 88% van de financiële instituten gelooft dat ze hun business kunnen verliezen aan innovators. Meer dan de helft heeft daarom ook disruptie opgenomen in hun strategie. Hier gaat het om samenwerken met fintech innovators en 30% investeert in AI. De onderstaande trends zijn trends die goed in de gaten moeten worden gehouden de komende tijd.

Tags: TECHNOLOGY IT