Beste open source websites

Huxley zet de beste open source websites voor je in een handig overzicht. Dat is niet alleen handig voor developers, maar ook voor professionals die met grote hoeveelheden data moeten werken. Open source is op vele vlakken toepasbaar en wordt door steeds meer bedrijven omarmt. Huxley geeft je alvast een voorzetje door de beste open source websites voor je te selecteren.

De grote tech spelers


Google Open Source

We starten meteen met een van de grootste spelers in tech. Google wilt blijven verbeteren, en gelooft er sterk in dat open source daar in kan faciliteren. Doordat iedereen toegang heeft, kan praktisch de hele development wereld samenwerken aan nog betere tech oplossingen.


Microsoft Open Source

In het rijtje grote spelers mag Microsoft natuurlijk niet ontbreken. Microsoft is heel actief in het delen van verschillende development projecten waar je aan kan meewerken.


Linux

Open source startte echt met Linux. Inmiddels bestaat er de Linux foundation, waar een wereld aan informatie gedeeld wordt, waaronder tutorials, reports en natuurlijk een heleboel open source. Meer dan 13.000 developers van meer dan 1340 verschillende bedrijven hebben aan Linux Kernel gewerkt, en vandaag de dag groeit de community nog steeds.


Open source bedrijven

Naast de grote tech spelers zelf hebben we bedrijven geselecteerd die specifiek geënt zijn op open source.


Redhat

Redhat is wellicht het grootste open source bedrijf ter wereld. Redhat focust op nieuwe ideeën en het vormen van oplossingen daaromheen. Talent van over de hele wereld kan op deze manier nieuwe technologieën en oplossingen testen en zo het beste uit zichzelf halen. Redhat is ook te vinden op Github.


Apache

Apache is een enorme community die draait op vrijwilligers. Apache beschikt over meer dan 20 biljoen dollar aan open software producten die gratis zijn voor iedereen die het wilt gebruiken. Apache is altijd blij met extra hulp, maar bied ook mentoren aan voor developers die zichzelf nog verder willen ontwikkelen.


SoapUI

SoapUI valt onder de grotere open source systemen in de quality assurance en test markt. Het is vooral populair onder testers, software developers en QA engineers in de service industrie en biedt een compleet API Test Automation framework voor SOAP, REST en meer.


Open Stack Foundation

De Open Stack Foundation heeft meer dan 82.000 leden in meer dan 187 landen. Het heeft als doel om developers en gebruikers samen te brengen om samen te werken aan open source technologie. Naast het netwerk biedt het een enorme test infrastructuur en organiseert het wereldwijde events zoals de Open Stack Summit.


Wil je meer weten over open source of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging waar je meer met open source kan werken? Neem een kijkje bij onze nieuwste banen en stay tuned!

Het gebruik van Big Data binnen de bouwindustrie

24 okt 2019

In de bouwindustrie is Big Data een groeiend fenomeen. Nieuwe technologieën maken het mogelijk om big data in te zetten bij het bouwproces van gebouwen bruggen wegen enzovoorts. Lees hier meer over het gebruik van Big Data in de bouwindustrie.

Cybersecurity trends, wat gaat dit jaar ons brengen?

13 jan 2020

Op gebied van cybersecurity was 2019 een interessant jaar. Van wetswijzigingen, bedreigingen tot datalekken, van alles rondom cybersecurity zagen we voorbijkomen. Geen wonder dat cybersecurity een hot topic is binnen de technologische industrie en daarbuiten. Wat staat ons dit jaar allemaal te wachten? We zetten de belangrijkste trends voor je op een rij.

Huxley en de CIODays, een dubbel jubileum

04 nov 2019

Voor de 15e keer op rij staan de CIODay’s voor de deur. Een jubileumjaar. Huxley is al 5 jaar trouw partner en ook dit jaar zijn wij weer van de partij. Twee jubilea. Dat mag gevierd worden. We spraken met onze business manager Catherine Spelde over de CIODay en de huidige markttrends op het gebied van tech, werving en selectie. We delen wat we zien in het veld, en wat er nodig is om front runner te blijven op het gebied van talent management en leiderschap.

Wat verandert er in 2020 voor zzp’ers?

29 dec 2019

Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent een aantal veranderingen voor zzp’ers. Vanaf 1 januari 2020 zullen er nieuwe wetten en regels ingaan. Ben jij benieuwd wat er gaat veranderen? Wij hebben de belangrijkste wijzingen voor je op een rij gezet.