Beste open source websites

Huxley zet de beste open source websites voor je in een handig overzicht. Dat is niet alleen handig voor developers, maar ook voor professionals die met grote hoeveelheden data moeten werken. Open source is op vele vlakken toepasbaar en wordt door steeds meer bedrijven omarmt. Huxley geeft je alvast een voorzetje door de beste open source websites voor je te selecteren.

De grote tech spelers


Google Open Source

We starten meteen met een van de grootste spelers in tech. Google wilt blijven verbeteren, en gelooft er sterk in dat open source daar in kan faciliteren. Doordat iedereen toegang heeft, kan praktisch de hele development wereld samenwerken aan nog betere tech oplossingen.


Microsoft Open Source

In het rijtje grote spelers mag Microsoft natuurlijk niet ontbreken. Microsoft is heel actief in het delen van verschillende development projecten waar je aan kan meewerken.


Linux

Open source startte echt met Linux. Inmiddels bestaat er de Linux foundation, waar een wereld aan informatie gedeeld wordt, waaronder tutorials, reports en natuurlijk een heleboel open source. Meer dan 13.000 developers van meer dan 1340 verschillende bedrijven hebben aan Linux Kernel gewerkt, en vandaag de dag groeit de community nog steeds.


Open source bedrijven

Naast de grote tech spelers zelf hebben we bedrijven geselecteerd die specifiek geënt zijn op open source.


Redhat

Redhat is wellicht het grootste open source bedrijf ter wereld. Redhat focust op nieuwe ideeën en het vormen van oplossingen daaromheen. Talent van over de hele wereld kan op deze manier nieuwe technologieën en oplossingen testen en zo het beste uit zichzelf halen. Redhat is ook te vinden op Github.


Apache

Apache is een enorme community die draait op vrijwilligers. Apache beschikt over meer dan 20 biljoen dollar aan open software producten die gratis zijn voor iedereen die het wilt gebruiken. Apache is altijd blij met extra hulp, maar bied ook mentoren aan voor developers die zichzelf nog verder willen ontwikkelen.


SoapUI

SoapUI valt onder de grotere open source systemen in de quality assurance en test markt. Het is vooral populair onder testers, software developers en QA engineers in de service industrie en biedt een compleet API Test Automation framework voor SOAP, REST en meer.


Open Stack Foundation

De Open Stack Foundation heeft meer dan 82.000 leden in meer dan 187 landen. Het heeft als doel om developers en gebruikers samen te brengen om samen te werken aan open source technologie. Naast het netwerk biedt het een enorme test infrastructuur en organiseert het wereldwijde events zoals de Open Stack Summit.


Wil je meer weten over open source of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging waar je meer met open source kan werken? Neem een kijkje bij onze nieuwste banen en stay tuned!

5 tips om je werk-privé balans te verbeteren

30 okt 2019

Sommige professionals gaan zo op in hun werk dat de balans tussen werk en privé zoek raakt. Het is belangrijk dat je je hier bewust van bent, en dat je kunt identificeren wanneer de balans onbalans wordt. Huxley heeft meer dan 20 jaar ervaring in het recruitment vak, en met onze expertise hebben we 5 tips voor je geselecteerd die je kunnen helpen je werk-privé balans te verbeteren en je carrière op een duurzame manier op te bouwen.

6 tips om thuiswerken efficiënt en dragelijk te houden

30 mrt 2020

Thuiswerken brengt vanzelfsprekend andere factoren met zich mee waar je rekening mee moet houden als je dat niet gewend bent. Wij geven je graag een aantal tips om thuiswerken efficiënt en dragelijk te houden.

Tags: THUISWERKEN

Op deze aftrekposten heb je recht als zzp’er!

28 feb 2020

Wat veel zzp’ers niet weten wanneer ze beginnen als zelfstandige is dat ze recht hebben op verschillende aftrekposten, mits ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Benieuwd naar welke aftrekposten dat zijn en wat de voorwaarden zijn? Lees dan verder!

Huxley en de CIODays, een dubbel jubileum

04 nov 2019

Voor de 15e keer op rij staan de CIODay’s voor de deur. Een jubileumjaar. Huxley is al 5 jaar trouw partner en ook dit jaar zijn wij weer van de partij. Twee jubilea. Dat mag gevierd worden. We spraken met onze business manager Catherine Spelde over de CIODay en de huidige markttrends op het gebied van tech, werving en selectie. We delen wat we zien in het veld, en wat er nodig is om front runner te blijven op het gebied van talent management en leiderschap.