6 Fintech startups in Nederland om in 2019 en 2020 in de gaten te houden

In 2018 waren er al meer dan 400 fintech bedrijven in Nederland. Dit aantal groeit nog steeds. Nederland staat voor transparante dienstverlening en daarom is het een ware fintech start-up hub geworden. De Nederlandse finance en tech startups vermeerderen bijna exponentieel. We hebben onze jarenlange ervaring in de finance en tech wereld gebruikt om de top fintech startups te selecteren die je in 2019 en 2020 in de gaten moet te houden.

1. Friss

Friss biedt AI-powered software om verzekeringsfraude te detecteren. Friss staat voor eerlijke verzekeringen. Door fraude op te sporen hoeven mensen minder te betalen omdat het risico voor de verzekeraar kleiner is. Sinds 2006 draaien Friss’ software solutions inmiddels in 35 verschillende landen.

2. Adyen

Adyen is een van Nederlands bekendste fintech startups. Het online betaalplatform richt zich voornamelijk op business en grote partijen. Facebook, Uber, de Bijenkorf en Spotify gebruiken het om hun transacties te doen. Adyen maakt betalen gemakkelijk en gebruiksvriendelijker en laat gestage groei zien. Vorig jaar debuteerde het op de beurs en met succes. Binnen 1 dag werd Adyen 90% meer waard en sloot af met een koers van 455 euro.

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging bij een fintech startup? Bekijk onze vacatures!

3. Bux

Bux is een mobiele applicatie die handelen op de beurs toegankelijker en gemakkelijker maakt. Beleggen kan al vanaf een paar tientjes, en je kunt er zelfs mee oefenen als je pas net start. Inmiddels heeft de fintech startup ruim 1.3 miljoen gebruikers in meer dan 8 Europese landen. Ook werkt het aan een cryptocurrency investerings app. Hoewel het heel toegankelijk en hip is, is beleggen met een systeem als Bux niet zonder risico.

4. Ohpen

Binnen de bancaire sector is Ohpen een redelijk bekende speler. Deze cloud-based core banking machine heeft als doel om spaar en beleggingsrekeningen te administreren. De finance tech startup heeft al grote klanten, waaronder SNS en Knab, en was de allereerste speler die toestemming kreeg voor cloudbankieren.

5. Guts

Fintech startup Guts is een partij waar menig concert ganger heel blij mee zal zijn. Guts biedt een mobiele app die draait op blockchain technologie. Door de volledige transparantie van blockchain kunnen er geen nep tickets in omloop zijn en wordt het risico van fraude geminimaliseerd. Guts heeft al meerdere prijzen in de wacht gesleept, waaronder de Fintech Awards in 2017 en de Ticketing Business Forum Nominee Disruptor Award in 2018.

6. Otly

Otly is het nieuwe zakgeld voor kinderen. Met de online app kunnen ouders zelf bepalen hoe vaak en hoeveel zakgeld ze overmaken. Door het digitale systeem is verloren muntgeld voortaan verleden tijd. Met deze app kunnen kinderen leren omgaan met geld, targets stellen voor wat ze graag willen hebben en op die manier sparen. Otly heeft partnerships met Centraal Beheer, Bunq en Kidsweek en heeft daarnaast al meerdere awards gewonnen.

Wil je weten hoeveel je in fintech kan verdienen? Download ons developers in fintech rapport

Download nu het rapport

De overstap van het oude vertrouwde naar SAP S/4HANA

10 feb 2020

Wat zijn de voordelen van SAP S/4HANA en hoe kan men het systeem succesvol implementeren? In dit artikel besteden wij daar aandacht aan.

Tags: IT TECHNOLOGY

NPS Gala 2020: Customer Journey Highlights

20 okt 2020

Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Tijdens het gala werd er op een educatieve, ludieke manier aandacht besteedt aan onze klantenreis. Ook stonden er een aantal verrassende Hollywood acts op de agenda en werden collega’s door middel van een quiz getoetst op hun kennis en de feedback van kandidaten.

Artificial Intelligence (AI) in de farmaceutische industrie

17 jun 2020

Artificial Intelligence (AI) is een opkomende technologie binnen de farmaceutische industrie en kan succesvol worden ingezet om processen te versnellen en onderzoekskosten te verlagen. Hoe werkt dat nou en wat zijn de laatste ontwikkelingen?

5 tips voor digitale onboarding - klaarstomen op afstand

06 apr 2020

Een digitale onboarding kan een uitdaging zijn voor organisaties. Wij geven je 5 tips om personeel klaar te stomen op afstand!