6 Fintech startups in Nederland om in 2019 en 2020 in de gaten te houden

In 2018 waren er al meer dan 400 fintech bedrijven in Nederland. Dit aantal groeit nog steeds. Nederland staat voor transparante dienstverlening en daarom is het een ware fintech start-up hub geworden. De Nederlandse finance en tech startups vermeerderen bijna exponentieel. We hebben onze jarenlange ervaring in de finance en tech wereld gebruikt om de top fintech startups te selecteren die je in 2019 en 2020 in de gaten moet te houden.

1. Friss

Friss biedt AI-powered software om verzekeringsfraude te detecteren. Friss staat voor eerlijke verzekeringen. Door fraude op te sporen hoeven mensen minder te betalen omdat het risico voor de verzekeraar kleiner is. Sinds 2006 draaien Friss’ software solutions inmiddels in 35 verschillende landen.

2. Adyen

Adyen is een van Nederlands bekendste fintech startups. Het online betaalplatform richt zich voornamelijk op business en grote partijen. Facebook, Uber, de Bijenkorf en Spotify gebruiken het om hun transacties te doen. Adyen maakt betalen gemakkelijk en gebruiksvriendelijker en laat gestage groei zien. Vorig jaar debuteerde het op de beurs en met succes. Binnen 1 dag werd Adyen 90% meer waard en sloot af met een koers van 455 euro.

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging bij een fintech startup? Bekijk onze vacatures!

3. Bux

Bux is een mobiele applicatie die handelen op de beurs toegankelijker en gemakkelijker maakt. Beleggen kan al vanaf een paar tientjes, en je kunt er zelfs mee oefenen als je pas net start. Inmiddels heeft de fintech startup ruim 1.3 miljoen gebruikers in meer dan 8 Europese landen. Ook werkt het aan een cryptocurrency investerings app. Hoewel het heel toegankelijk en hip is, is beleggen met een systeem als Bux niet zonder risico.

4. Ohpen

Binnen de bancaire sector is Ohpen een redelijk bekende speler. Deze cloud-based core banking machine heeft als doel om spaar en beleggingsrekeningen te administreren. De finance tech startup heeft al grote klanten, waaronder SNS en Knab, en was de allereerste speler die toestemming kreeg voor cloudbankieren.

5. Guts

Fintech startup Guts is een partij waar menig concert ganger heel blij mee zal zijn. Guts biedt een mobiele app die draait op blockchain technologie. Door de volledige transparantie van blockchain kunnen er geen nep tickets in omloop zijn en wordt het risico van fraude geminimaliseerd. Guts heeft al meerdere prijzen in de wacht gesleept, waaronder de Fintech Awards in 2017 en de Ticketing Business Forum Nominee Disruptor Award in 2018.

6. Otly

Otly is het nieuwe zakgeld voor kinderen. Met de online app kunnen ouders zelf bepalen hoe vaak en hoeveel zakgeld ze overmaken. Door het digitale systeem is verloren muntgeld voortaan verleden tijd. Met deze app kunnen kinderen leren omgaan met geld, targets stellen voor wat ze graag willen hebben en op die manier sparen. Otly heeft partnerships met Centraal Beheer, Bunq en Kidsweek en heeft daarnaast al meerdere awards gewonnen.

Wil je weten hoeveel je in fintech kan verdienen? Download ons developers in fintech rapport

Download nu het rapport

Werken als UX-designer in de financiële dienstverlening

05 nov 2019

UX- design en de financiële dienstverlening gaan steeds vaker hand in hand. Zo zien banken ‘user experience’ als een van de nieuwste concurrentievoordelen ten opzichte van hun concurrenten. Mits ze het goed doen natuurlijk. Daarvoor zijn experts op gebied van UX-design nodig en het liefst experts die ervaring en/of affiniteit hebben met de financiële dienstverlening. Waarom is deze sector zo interessant voor UX-designers en wat zijn de recente ontwikkelingen? Je leest het hier.

Wat is geo-engineering en gaat het ons klimaat redden?

11 sep 2019

De term geo-engineering zien we steeds vaker opduiken in de media. Wat is geo-engineering eigenlijk? Kan geo-engineering het klimaat redden en wat zijn de risico’s? Je leest het in ons nieuwe artikel.

Huxley en de CIODays, een dubbel jubileum

04 nov 2019

Voor de 15e keer op rij staan de CIODay’s voor de deur. Een jubileumjaar. Huxley is al 5 jaar trouw partner en ook dit jaar zijn wij weer van de partij. Twee jubilea. Dat mag gevierd worden. We spraken met onze business manager Catherine Spelde over de CIODay en de huidige markttrends op het gebied van tech, werving en selectie. We delen wat we zien in het veld, en wat er nodig is om front runner te blijven op het gebied van talent management en leiderschap.

Cybersecurity trends, wat gaat dit jaar ons brengen?

13 jan 2020

Op gebied van cybersecurity was 2019 een interessant jaar. Van wetswijzigingen, bedreigingen tot datalekken, van alles rondom cybersecurity zagen we voorbijkomen. Geen wonder dat cybersecurity een hot topic is binnen de technologische industrie en daarbuiten. Wat staat ons dit jaar allemaal te wachten? We zetten de belangrijkste trends voor je op een rij.