6 Fintech startups in Nederland om in 2019 en 2020 in de gaten te houden

In 2018 waren er al meer dan 400 fintech bedrijven in Nederland. Dit aantal groeit nog steeds. Nederland staat voor transparante dienstverlening en daarom is het een ware fintech start-up hub geworden. De Nederlandse finance en tech startups vermeerderen bijna exponentieel. We hebben onze jarenlange ervaring in de finance en tech wereld gebruikt om de top fintech startups te selecteren die je in 2019 en 2020 in de gaten moet te houden.

1. Friss

Friss biedt AI-powered software om verzekeringsfraude te detecteren. Friss staat voor eerlijke verzekeringen. Door fraude op te sporen hoeven mensen minder te betalen omdat het risico voor de verzekeraar kleiner is. Sinds 2006 draaien Friss’ software solutions inmiddels in 35 verschillende landen.

2. Adyen

Adyen is een van Nederlands bekendste fintech startups. Het online betaalplatform richt zich voornamelijk op business en grote partijen. Facebook, Uber, de Bijenkorf en Spotify gebruiken het om hun transacties te doen. Adyen maakt betalen gemakkelijk en gebruiksvriendelijker en laat gestage groei zien. Vorig jaar debuteerde het op de beurs en met succes. Binnen 1 dag werd Adyen 90% meer waard en sloot af met een koers van 455 euro.

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging bij een fintech startup? Bekijk onze vacatures!

3. Bux

Bux is een mobiele applicatie die handelen op de beurs toegankelijker en gemakkelijker maakt. Beleggen kan al vanaf een paar tientjes, en je kunt er zelfs mee oefenen als je pas net start. Inmiddels heeft de fintech startup ruim 1.3 miljoen gebruikers in meer dan 8 Europese landen. Ook werkt het aan een cryptocurrency investerings app. Hoewel het heel toegankelijk en hip is, is beleggen met een systeem als Bux niet zonder risico.

4. Ohpen

Binnen de bancaire sector is Ohpen een redelijk bekende speler. Deze cloud-based core banking machine heeft als doel om spaar en beleggingsrekeningen te administreren. De finance tech startup heeft al grote klanten, waaronder SNS en Knab, en was de allereerste speler die toestemming kreeg voor cloudbankieren.

5. Guts

Fintech startup Guts is een partij waar menig concert ganger heel blij mee zal zijn. Guts biedt een mobiele app die draait op blockchain technologie. Door de volledige transparantie van blockchain kunnen er geen nep tickets in omloop zijn en wordt het risico van fraude geminimaliseerd. Guts heeft al meerdere prijzen in de wacht gesleept, waaronder de Fintech Awards in 2017 en de Ticketing Business Forum Nominee Disruptor Award in 2018.

6. Otly

Otly is het nieuwe zakgeld voor kinderen. Met de online app kunnen ouders zelf bepalen hoe vaak en hoeveel zakgeld ze overmaken. Door het digitale systeem is verloren muntgeld voortaan verleden tijd. Met deze app kunnen kinderen leren omgaan met geld, targets stellen voor wat ze graag willen hebben en op die manier sparen. Otly heeft partnerships met Centraal Beheer, Bunq en Kidsweek en heeft daarnaast al meerdere awards gewonnen.

Wil je weten hoeveel je in fintech kan verdienen? Download ons developers in fintech rapport

Download nu het rapport

Talent behouden en ontwikkelen voor de toekomst

12 nov 2019

Er heerst een enorme krapte op de arbeidsmarkt en er blijven banen bijkomen. Veel werkgevers hebben daarnaast moeite om schaars talent te behouden en te ontwikkelen voor de toekomst. Huxley geeft een aantal tips om je talent pool zo optimaal mogelijk te behouden en te ontwikkelen voor de toekomst.

Werken als UX-designer in de financiële dienstverlening

05 nov 2019

UX- design en de financiële dienstverlening gaan steeds vaker hand in hand. Zo zien banken ‘user experience’ als een van de nieuwste concurrentievoordelen ten opzichte van hun concurrenten. Mits ze het goed doen natuurlijk. Daarvoor zijn experts op gebied van UX-design nodig en het liefst experts die ervaring en/of affiniteit hebben met de financiële dienstverlening. Waarom is deze sector zo interessant voor UX-designers en wat zijn de recente ontwikkelingen? Je leest het hier.

Huxley en de CIODays, een dubbel jubileum

04 nov 2019

Voor de 15e keer op rij staan de CIODay’s voor de deur. Een jubileumjaar. Huxley is al 5 jaar trouw partner en ook dit jaar zijn wij weer van de partij. Twee jubilea. Dat mag gevierd worden. We spraken met onze business manager Catherine Spelde over de CIODay en de huidige markttrends op het gebied van tech, werving en selectie. We delen wat we zien in het veld, en wat er nodig is om front runner te blijven op het gebied van talent management en leiderschap.

5 tips om je werk-privé balans te verbeteren

30 okt 2019

Sommige professionals gaan zo op in hun werk dat de balans tussen werk en privé zoek raakt. Het is belangrijk dat je je hier bewust van bent, en dat je kunt identificeren wanneer de balans onbalans wordt. Huxley heeft meer dan 20 jaar ervaring in het recruitment vak, en met onze expertise hebben we 5 tips voor je geselecteerd die je kunnen helpen je werk-privé balans te verbeteren en je carrière op een duurzame manier op te bouwen.