Top skills om in fintech te werken

Professionals met verschillende achtergronden kunnen in fintech werken, bijvoorbeeld met een compliance achtergrond, IT, HR of Agile. Om precies te begrijpen wat voor skills handig zijn om in de wereld van finance en tech is het goed om eerst in kaart te brengen waar fintech op gebouwd is. Artificial intelligence en distributed ledgers als blockchain zijn de bouwstenen van deze industrie. In 2018 waren er ruim 400+ bedrijven in Nederland die iets met fintech deden. Dit aantal is nog steeds groeiende. De Nederlandse fintech industrie gaat een veelbelovende toekomst tegemoet! Wie weet ga jij dat ook. We zoomen in dit artikel in op de technische skills die nodig zijn om in fintech te werken.

Blockchain

De vraag naar blockchain is een van de snelst groeiende. Ben je geïnteresseerd in blockchain? Dan zijn deze programmeer skills key:

  1. Hyperledger Fabric. Biedt de basis voor Blockchain door verschillende building blocks.
  2. Helpt met o.a open transacties tussen twee valuta. 
  3. Voor smart contracts op Ethereum.

AI

Python

Om met AI te werken is het nodig om grote hoeveelheden aan data te automatiseren. Middels Quantum computing worden algoritmes gemaakt om in te spelen op de toekomst. Python legt daarnaast vaak de basis voor AI. Waar ook maar grote hoeveelheden data aan te pas komen is Python je beste vriend. Daarnaast is het breed toepasbaar, bijvoorbeeld om API’s te schrijven en niet moeilijk om te leren.

Wist je dat: 30% van alle financiële organisaties investeert in AI.

D3js

De geordende data kan je mooi visualiseren met D3js. Een van de grootste verschillen tussen fintech bedrijven en niet-fintech bedrijven is dat de laatst genoemde vaak moeite hebben om grote hoeveelheden data om te zetten in begrijpbare statistieken. D3js is daarom een goede tool om te beheersen.

Datascience

Zoals aangegeven werkt Python goed om grote hoeveelheden data te verwerken. Fintech devs moeten daarnaast data architectuur kunnen ontwerpen en optimaliseren. Databases als Apache Cassandra en data verwerkingssystemen als Hadoop zijn een greep uit de selectie.

Java

Deze taal wordt vaak gebruikt door investment bankers en traders. Java helpt met grote hoeveelheden data te werken, het communiceert met veel verschillende systemen en het is veilig door verschillende ingebouwde features. Dat laatste is een van de belangrijkste redenen waarom het zo vaak wordt gebruikt in finance en tech.  

Javascript

59% van alle opdrachtgevers zoekt developers met sterke Javascript ervaring. Javascript is met name handig voor web applicaties.

Handig: De fintech open source library van Fintastico!

C++

C++ staat ook wel bekend om zijn snelheid en efficiëntie. Deze snelheid is vooral handig bij het verwerken van complexe data structuren en projecten. C++ wordt hierom vaak gebruikt in quantitative analytics en -finance. 

C#

C# wordt voornamelijk gebruikt in .NET en Microsoft applicaties. Leuk om te weten: C# gebruikt het beste van C++ en zelfs stukjes Java. C# kan worden uitgebreid met vrijwel de hele .NET bibliotheek, het communiceert er prettig mee. Dit, en de veiligheid die C# biedt maakt het een populaire taal onder developers in fintech.

Ruby

Ruby is een beetje de underdog in finance en tech. Maar vergis je niet, het heeft alle eigenschappen om snel en efficiënt apps te bouwen en data te verwerken. Ruby wordt vooral veel gebruikt onder fintech startups. Zo kan je er bijvoorbeeld e-wallets mee maken en financiële en analytische dashboards. Er zijn een hoop gratis plugins voor Ruby te vinden, en bug-free codes wat het zeer aantrekkelijk maakt.

In dit artikel hebben we een aantal van de top skills om in fintech te werken behandeld. Ben jij expert op een van deze gebieden en wil je weten hoeveel je als developer in fintech kan verdienen? Download dan ons laatste rapport.

Download developers in fintech report

Huxley opent de deur naar jouw nieuwe uitdaging. Kijk meteen bij onze huidige fintech vacatures of neem contact met ons op.

Op deze aftrekposten heb je recht als zzp’er!

28 feb 2020

Wat veel zzp’ers niet weten wanneer ze beginnen als zelfstandige is dat ze recht hebben op verschillende aftrekposten, mits ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Benieuwd naar welke aftrekposten dat zijn en wat de voorwaarden zijn? Lees dan verder!

Overstappen op SAP 4/HANA, maar hoe?

17 feb 2020

Het is belangrijker dan ooit om de juiste keuze te maken voor de migratie naar SAP 4HANA. Waar moet je allemaal op letten en welke stappen moet je ondernemen om SAP 4/HANA succesvol te kunnen implementeren binnen jouw organisatie?

Tags: IY IT TECHNOLOGY

De overstap van het oude vertrouwde naar SAP S/4HANA

10 feb 2020

Wat zijn de voordelen van SAP S/4HANA en hoe kan men het systeem succesvol implementeren? In dit artikel besteden wij daar aandacht aan.

Tags: IT TECHNOLOGY

Cybersecurity trends, wat gaat dit jaar ons brengen?

13 jan 2020

Op gebied van cybersecurity was 2019 een interessant jaar. Van wetswijzigingen, bedreigingen tot datalekken, van alles rondom cybersecurity zagen we voorbijkomen. Geen wonder dat cybersecurity een hot topic is binnen de technologische industrie en daarbuiten. Wat staat ons dit jaar allemaal te wachten? We zetten de belangrijkste trends voor je op een rij.