Talent behouden en ontwikkelen voor de toekomst

Er heerst een enorme krapte op de arbeidsmarkt en er blijven banen bijkomen. Veel werkgevers hebben daarnaast moeite om schaars talent te behouden en te ontwikkelen voor de toekomst. Huxley geeft een aantal tips om je talent pool zo optimaal mogelijk te behouden en te ontwikkelen voor de toekomst.

Tip 1: Focus op waardevol werk

Volgens een studie van Deloitte waren 42% van de werknemers die op zoek waren naar een nieuwe baan niet tevreden met hun huidige baan. Dit kwam voornamelijk omdat ze het gevoel hadden dat er niet optimaal gebruik werd gemaakt van hun capaciteiten. Ze voelden zich onderbenut.
Daarnaast wil de werknemer van nu iets toevoegen aan de maatschappij. Voornamelijk de jongere generaties, Millennials en Gen Z, willen iets terug doen voor de wereld. Extra waarde toevoegen op zowel gebied van capaciteiten en op gebied van o.a. CSR is belangrijk.

Tip 2: Een goed begin is het halve werk

Onboarding programma’s worden steeds uitgebreider en starten vaak al voor de werknemer aan de slag is. Denk in een werknemerreis in plaats van een klantreis. Als een contract is aangeboden is het zaak om de toekomstige werknemer betrokken te houden om te voorkomen dat ze niet op het laatste moment afhaken. Dit kan door een persoonlijk belletje met wat ze kunnen verwachten, maar ook door Salesforce marketing journey’s. Eenmaal gestart is een inwerk traject en een buddy een goede formule.

Tip 3: Houd open communicatie

‘Weet wat er op de vloer speelt’ zei Catherine Spelde onlangs in ons interview over Huxley en de CIODays. Door de communicatie open te houden ben je op de hoogte van hoe het met werknemers gaat, en waar ze behoefte aan hebben. Als ze om zich heen kijken is het vaak al te laat. Met name Millennials zijn een groep die sneller geneigd zijn van baan te wisselen als ze het idee hebben dat er niet naar ze geluisterd wordt. 

Tip 4: Leiderschap om talent te behouden

Leiderschap speelt een cruciale rol in het behouden van talent. Vertrouwen speelt een grote rol. Een omgeving die gebaseerd is op vertrouwen vergt een multidisciplinaire aanpak. Transparante communicatie is een grote factor, alsmede authenticiteit. Leiders die strategieën kunnen uitvoeren en weten hoe ze het talent in hun teams optimaal kunnen benutten hebben vaker een lagere turnover.

Tip 5: Investeer in de nieuwste tooling

Werknemers kijken naar of ze zich kunnen identificeren met een werkgever. Ze kijken daarin naar het geheelplaatje, past de cultuur bij mij? Maar ook: welke tooling gebruiken ze? Dat laatste is heel belangrijk, vooral omdat achterblijven met tooling achteruitgang in carrière betekend. Kunnen werknemers op een slimme en efficiënte manier hun werk doen? Kunnen ze zich ontwikkelen met deze tooling? Het loont zich hierin te investeren.  

Tip 6: Flexibele arbeidsvoorwaarden

Marketing wordt steeds persoonlijker. Zo kan het ook met arbeidsvoorwaarden. Flexibele arbeidsvoorwaarden kunnen worden aangepast aan de levensfase waar de werknemer zich op dit moment in bevind. Een persoonlijk pakket dat meegroeit verhoogt de werknemer tevredenheid.

Huxley geeft advies op maat

Huxley is al ruim 25 jaar expert op het gebied van werving en selectie. We weten wat er in de arbeidsmarkt speelt en geven maatadvies over de juiste aanpak met betrekking tot aantrekken, behoud en ontwikkelen van talent. We geven bijvoorbeeld ook aan in hoeverre u met de wensen van een kandidaat mee kan gaan, en waar de grens ligt. Zo zorgen we voor een optimale bemiddeling tussen zowel opdrachtgever als kandidaat. Heeft u behoefte aan direct advies? Neem contact met ons op.

Overstappen op SAP 4/HANA, maar hoe?

17 feb 2020

Het is belangrijker dan ooit om de juiste keuze te maken voor de migratie naar SAP 4HANA. Waar moet je allemaal op letten en welke stappen moet je ondernemen om SAP 4/HANA succesvol te kunnen implementeren binnen jouw organisatie?

Tags: IY IT TECHNOLOGY

5 redenen om in fintech te werken

01 okt 2019

Fintech slaat de brug tussen technologie en finance. Fintech gebruikt big data, automation, blockchain en AI om de beste klant ervaring neer te zetten. Fintech zorgt voor transparante diensverlening, nieuwe startups en veranderende multinationals. Voor nieuwe banen. Kortom, fintech is hot. Dat bovenste was misschien al wel duidelijk. Maar waarom zou je in fintech willen werken? We geven je 5 redenen.

Zo belangrijk is een goede ergonomische werkomgeving

16 okt 2019

Er wordt veel aandacht besteedt aan het reduceren van stress, het bewaken van een gezonde werk-prive balans, maar als het gaat om een gezonde werkomgeving is ergonomie een vaak ondergeschoven kindje. Wat is ergonomie en waarom is een goede ergonomische werkomgeving zo belangrijk? Je leest het in dit artikel.

5 tips om je werk-privé balans te verbeteren

30 okt 2019

Sommige professionals gaan zo op in hun werk dat de balans tussen werk en privé zoek raakt. Het is belangrijk dat je je hier bewust van bent, en dat je kunt identificeren wanneer de balans onbalans wordt. Huxley heeft meer dan 20 jaar ervaring in het recruitment vak, en met onze expertise hebben we 5 tips voor je geselecteerd die je kunnen helpen je werk-privé balans te verbeteren en je carrière op een duurzame manier op te bouwen.