Talent behouden en ontwikkelen voor de toekomst

Er heerst een enorme krapte op de arbeidsmarkt en er blijven banen bijkomen. Veel werkgevers hebben daarnaast moeite om schaars talent te behouden en te ontwikkelen voor de toekomst. Huxley geeft een aantal tips om je talent pool zo optimaal mogelijk te behouden en te ontwikkelen voor de toekomst.

Tip 1: Focus op waardevol werk

Volgens een studie van Deloitte waren 42% van de werknemers die op zoek waren naar een nieuwe baan niet tevreden met hun huidige baan. Dit kwam voornamelijk omdat ze het gevoel hadden dat er niet optimaal gebruik werd gemaakt van hun capaciteiten. Ze voelden zich onderbenut.
Daarnaast wil de werknemer van nu iets toevoegen aan de maatschappij. Voornamelijk de jongere generaties, Millennials en Gen Z, willen iets terug doen voor de wereld. Extra waarde toevoegen op zowel gebied van capaciteiten en op gebied van o.a. CSR is belangrijk.

Tip 2: Een goed begin is het halve werk

Onboarding programma’s worden steeds uitgebreider en starten vaak al voor de werknemer aan de slag is. Denk in een werknemerreis in plaats van een klantreis. Als een contract is aangeboden is het zaak om de toekomstige werknemer betrokken te houden om te voorkomen dat ze niet op het laatste moment afhaken. Dit kan door een persoonlijk belletje met wat ze kunnen verwachten, maar ook door Salesforce marketing journey’s. Eenmaal gestart is een inwerk traject en een buddy een goede formule.

Tip 3: Houd open communicatie

‘Weet wat er op de vloer speelt’ zei Catherine Spelde onlangs in ons interview over Huxley en de CIODays. Door de communicatie open te houden ben je op de hoogte van hoe het met werknemers gaat, en waar ze behoefte aan hebben. Als ze om zich heen kijken is het vaak al te laat. Met name Millennials zijn een groep die sneller geneigd zijn van baan te wisselen als ze het idee hebben dat er niet naar ze geluisterd wordt. 

Tip 4: Leiderschap om talent te behouden

Leiderschap speelt een cruciale rol in het behouden van talent. Vertrouwen speelt een grote rol. Een omgeving die gebaseerd is op vertrouwen vergt een multidisciplinaire aanpak. Transparante communicatie is een grote factor, alsmede authenticiteit. Leiders die strategieën kunnen uitvoeren en weten hoe ze het talent in hun teams optimaal kunnen benutten hebben vaker een lagere turnover.

Tip 5: Investeer in de nieuwste tooling

Werknemers kijken naar of ze zich kunnen identificeren met een werkgever. Ze kijken daarin naar het geheelplaatje, past de cultuur bij mij? Maar ook: welke tooling gebruiken ze? Dat laatste is heel belangrijk, vooral omdat achterblijven met tooling achteruitgang in carrière betekend. Kunnen werknemers op een slimme en efficiënte manier hun werk doen? Kunnen ze zich ontwikkelen met deze tooling? Het loont zich hierin te investeren.  

Tip 6: Flexibele arbeidsvoorwaarden

Marketing wordt steeds persoonlijker. Zo kan het ook met arbeidsvoorwaarden. Flexibele arbeidsvoorwaarden kunnen worden aangepast aan de levensfase waar de werknemer zich op dit moment in bevind. Een persoonlijk pakket dat meegroeit verhoogt de werknemer tevredenheid.

Huxley geeft advies op maat

Huxley is al ruim 25 jaar expert op het gebied van werving en selectie. We weten wat er in de arbeidsmarkt speelt en geven maatadvies over de juiste aanpak met betrekking tot aantrekken, behoud en ontwikkelen van talent. We geven bijvoorbeeld ook aan in hoeverre u met de wensen van een kandidaat mee kan gaan, en waar de grens ligt. Zo zorgen we voor een optimale bemiddeling tussen zowel opdrachtgever als kandidaat. Heeft u behoefte aan direct advies? Neem contact met ons op.

Het gebruik van Big Data binnen de bouwindustrie

24 okt 2019

In de bouwindustrie is Big Data een groeiend fenomeen. Nieuwe technologieën maken het mogelijk om big data in te zetten bij het bouwproces van gebouwen bruggen wegen enzovoorts. Lees hier meer over het gebruik van Big Data in de bouwindustrie.

Overstappen op SAP 4/HANA, maar hoe?

17 feb 2020

Het is belangrijker dan ooit om de juiste keuze te maken voor de migratie naar SAP 4HANA. Waar moet je allemaal op letten en welke stappen moet je ondernemen om SAP 4/HANA succesvol te kunnen implementeren binnen jouw organisatie?

Tags: IY IT TECHNOLOGY

Moeite met thuiswerken? Wij geven je 4 tips om je werkdag productiever te maken

23 apr 2020

Thuiswerken, de een doet het fluitend, springt van de een naar de andere taak en is heel erg productief, de ander raakt door het minste en geringste afgeleid, schiet in de stress en krijgt niks gedaan. Wat je situatie ook is, een aantal tips om je werkdag (nog) productiever te maken zijn altijd welkom.. Wij geven je vier motiverende tips!

Tags: REMOTE WORK

Werken als UX-designer in de financiële dienstverlening

05 nov 2019

UX- design en de financiële dienstverlening gaan steeds vaker hand in hand. Zo zien banken ‘user experience’ als een van de nieuwste concurrentievoordelen ten opzichte van hun concurrenten. Mits ze het goed doen natuurlijk. Daarvoor zijn experts op gebied van UX-design nodig en het liefst experts die ervaring en/of affiniteit hebben met de financiële dienstverlening. Waarom is deze sector zo interessant voor UX-designers en wat zijn de recente ontwikkelingen? Je leest het hier.